Een blik vooruit en een blik terug in de bibliotheek: twee lezingen

Foto: De Nobelaer

Dit voorjaar staat de bibliotheek in de Nobelaer bol van leuke activiteiten met twee lezingen. Tijdens de lezing van Erdinç Saçan over AI maakt iedereen een reis door deze futuristische wereld. De lezing van de Heemkundekring zorgt voor verbazing als feiten over het verleden worden verteld.

Ontdek de wereld van AI (22 februari)

Als docent-onderzoeker bij Fontys ICT is Erdinç Saçan expert op het gebied van educational technology, inclusieve artificiële intelligentie en generatieve AI. Erdinç gaat tijdens deze lezing in op generatieve AI. Wat is het? En hoe gebruik je het in je voordeel? Voorbeelden van generatieve AI zijn ChatGPT en DeepL Translator.

Ontdek de wereld van AI – Door Erdinç Saçan
Do 22 feb | 19:30 uur | € 3,50 (incl. een consumptie)

Lezing Heemkundekring (7 maart)

Arie de Bruin begon in 1998 een zoektocht naar informatie over het eerste vliegtuig in Nederland. Hij kwam terecht in Etten-Leur. Het onderzoek breidde zich al snel uit naar de organisator van de eerste vlucht, S.C.J. Heerma van Voss.

Tijdens de lezing vertelt Arie alles wat hij in 25 jaar te weten is gekomen over deze bijzondere man. Bekende, maar veelal volstrekt onbekende feiten, gebeurtenissen en locaties zullen voorbijkomen.

Lezing Heemkundekring – Thema: Heerma de Voss, bekende industrieel en weldoener in de 19de eeuw
Do 7 mrt | 20:00 uur | € 5 (incl. een consumptie)

Koop je kaarten bij de Nobelaer

Kaarten voor deze informatieve lezingen zijn te koop via www.denobelaer.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen