Nieuwe expositie met lokale kunstenaars vanaf komend weekend in De Nobelaer

Foto: Sandra Tacx

Op zaterdag 2 maart wordt in De Nobelaer de tweede expositie geopend, georganiseerd door de werkgroep ‘Beeldende kunst in De Nobelaer’. Op initiatief van het cultuurhuis werd deze werkgroep vorig jaar in het leven geroepen om beeldende kunst een podium te geven. De werkgroep richt zich vooral op kunstenaars uit Etten-Leur en omgeving.

Op zaterdag 2 maart om 14:00 uur wordt de expositie met werken van Jeroen Kloosterman en Bertos officieel geopend.

Digitale techniek toegepast in kunst
Bertos (Bert van den Broek) heeft als kunstenaar een achtergrond aan St. Joost en de fotovakschool. Zijn expertise ligt in digitale schilder en tekentechnieken waarbij hij eigentijdse methoden combineert met verschillende materialen. Zijn voornaamste focus ligt op het creëren van abstracte beeldobjecten. Zijn werk wordt gekenmerkt door mystieke vloeiende vormen, doordrenkt met kleurige reliëf- en glanseffecten. Bertos laat zich bij zijn werk vooral inspireren door al het moois rondom ons heen in deze wereld. Zijn kunstwerken vertellen een verhaal en prikkelen de verbeelding prikkelen.

Kunstenaar achter de lens
Jeroen Kloosterman is vanaf zijn prille jeugd al geïnteresseerd in fotografie. Pas op latere leeftijd vond hij de tijd om zich hier ook echt in te verdiepen. Van beroep is hij piloot maar de kneepjes van het fotograferen leerde hij tijdens de vakopleiding fotografie. Jeroen zoekt in drukke steden sterke composities waarbij schijnbare rust en de mens centraal staan. In deze expositie, in zijn geboortestad Etten-Leur, maakt Jeroen zijn debuut als fotografiekunstenaar. Ontdek de wereld door zijn lens en laat je meevoeren door zijn kijk op het alledaagse leven.

De vernissage op zaterdag 2 maart wordt om 14:00 uur geopend door Paul Vermeulen, voorzitter van de werkgroep ‘Beeldende kunst in de Nobelaer’ met muzikale omlijsting van en interrupties door Pieter van Dijck, theaterdier en voormalig muziekdocent in De Nobelaer.

Tot 7 april zijn iedere zaterdagmiddag beide kunstenaars aanwezig om te vertellen over de geëxposeerde werken. De expositie is deze datum te bezichtigen op de eerste verdieping van De Nobelaer.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen