De Nobelaer behandelt serieuze thema’s in indruk­­wekkende theatervoorstellingen

Foto: Annemieke van der Togt

Cultuurhuis De Nobelaer is een plek waar iedereen samenkomt en elkaar kan ontmoeten om dingen te delen. De Nobelaer presenteert deze maand historische verhalen die het publiek aan het denken zetten. Deze verhalen komen terug in de voorstellingen Sonny Boy en Je, Anne. Beide voorstellingen zie je in mei in het theater van Etten-Leur.

Een krachtige monoloog

In ‘Sonny Boy’ vertelt Waldy, gespeeld door Tarikh Janssen, zijn deel van het verhaal. Welke herinneringen heeft hij aan zijn ouders? Hoe was het om als 14-jarige heen en weer geslingerd te worden tussen Hollandse familieleden? Waldy bespreekt het allemaal en hoopt uiteindelijk zijn basis te vinden in de verhalen van zijn ouders, de Nederlandse en de Surinaamse. Gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Annejet van der Zijl

Solo Stories – Sonny Boy
wo 15 mei | 20:15 uur | € 23,50 | De Justus

Het dagboek van Anne komt tot leven

In ‘Je, Anne’ vormen de dagboekfragmenten en liedjes de rode draad voor de vertelling van het bekende verhaal van Anne Frank en de andere onderduikers in het Achterhuis. Het verhaal is op geen enkele manier gedramatiseerd, aangevuld of aangepast.
Silvana Rocha speelt de rol van Anne Frank. De cast bestaat verder uit Floor Brüggenwirth (Margot), Chris Tates (Otto Frank), Marleen van der Loo (Edith Frank), Mariska van Kolck (Auguste van Pels), Wim van den Driessche (Hermann van Pels), Sem Konijn (Peter van Pels) en Jasper Kerkhof (Fritz Pfeffer).

Musical Je, Anne – Het Achterhuis…een wachtkamer…
za 18 mei | 20:15 uur | € 35 | De Justus

Koop je kaarten

Kijk voor kaarten en meer voorstellingen op www.denobelaer.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen