Succesvolle lancering van het nieuwe theaterseizoen in De Nobelaer

Foto: Ad van den Wijngaart

Dinsdagavond vond in cultuurhuis De Nobelaer de feestelijke aftrap van het nieuwe theaterseizoen 2024/2025 plaats. Directeur Wim Staessens presenteerde vol trots, en met humor, het programma. Na afloop van deze previewavond konden de bezoekers als eerste tickets bestellen voor hun favoriete voorstellingen. Ook de redactie genoot van deze speciale avond. De algemene kaartverkoop is inmiddels van start.

Voorproefje zeer geslaagd

Tijdens de previewavond waren er diverse optredens om bezoekers te laten zien wat er op de planken staat. De aftrap was voor cabaretduo Blauwe Vinkjes. Manon en Kevin kropen in de huid van herkenbare typetjes en karakters. Op 24 oktober schitteren zij opnieuw op het podium van De Nobelaer met hun voorstelling DISCLAIMER. Een aanrader!

Literatuur & Muziek

Directeur Staessens liet weten dat er komend seizoen speciaal is geprogrammeerd op doordeweekse middagen. Zo keert Literatuur & Muziek terug met nieuwe edities waarin een mooi boek wordt gecombineerd met fijne muziek. Daarnaast zijn er ook diverse concerten op dinsdagmiddagen. Luca Warmer gaf alvast een voorproefje van haar voorstelling Oh my jazz: een muzikale ode aan de grote jazz zangeressen.

Winterprogramma

Hoewel Kerst héél ver weg lijkt, en misschien ook weer niet met alle nattigheid, heeft De Nobelaer weer een mooi winterprogramma samengesteld. Zo zijn er de familievoorstellingen NEEhoorn (7+) en Een nacht in de Efteling. Het sprookjesachtige ballet De Notenkraker maakt de kerstdagen extra feestelijk. Maartje en Kine gaven op het podium een voorproefje van hun voorstelling SNEEUWBEESTEN – een winters revue-spektakel propvol sinistere sprookjes, inheemse goden, nostalgie en bizarre midwinterrituelen. De dames zongen prachtig en kregen de lachers op hun hand met een hoge G en Bach meets moderne muziek.

Combideal jong talent

Voor opkomend talent is er een speciale combideal. Voor € 45 kun je de voorstellingen bezoeken van Wouter Monden, Aron Elstak en Selma Visscher. Selma gaf tijdens de previewavond een succesvol optreden, begeleid door haar broer op de accordeon. Wees er snel bij! Er zijn slechts een paar tickets beschikbaar voor deze actie en de eerste kaarten zijn dinsdagavond al verkocht.

Lokaal talent

Verder schitterde lokaal talent op het podium. Dansgroep In10ce toonde een stukje uit hun nieuwe voorstelling Kijkje in de ziel. In november zijn er daarom in Etten-Leur diverse activiteiten ter gelegenheid van de 80-jarige bevrijding van Etten-Leur. Een speciaal gelegenheidskoor zong alvast twee stukken.

De avond werd muzikaal afgesloten met De Nobelaer Poppodium en een optreden van Phil Bee, finalist van het tv-programma The Tribute – Battle of the Bands. Phil bracht een ultieme ode aan Joe Cocker met hits zoals Unchain my heart en You can leave your hat on.

Aanschuiftafel

Ook volgend seizoen kan men aanschuiven bij de aanschuiftafel. In samenwerking met Surplus zijn er voorafgaand, tijdens de pauze en na de voorstelling vrijwilligers aanwezig met wie het publiek een praatje kan maken. Op de website van De Nobelaer staat bij een voorstelling vermeld of de aanschuiftafel bemand is.

Nieuw bij De Nobelaer

Vanaf september kunnen bezoekers bij hun voorstelling een borrelarrangement bijboeken. Na afloop is er een tafeltje gereserveerd waar men kan nagenieten van een hartige (vegetarische) mix inclusief een drankje naar keuze.

Koop nu je kaarten!

Ga voor het gehele theaterprogramma en tickets naar www.denobelaer.nl/theater.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen