Afgelopen woensdag genoot jong en oud bij De Nobelaer

Foto: De Nobelaer

Cultuurhuis De Nobelaer kijkt terug op een geslaagde en gezellige woensdag 12 juni vol activiteiten voor jong en oud. Niet alleen in het gebouw bruiste het van de culturele en recreatieve activiteiten maar óók buiten op het voorplein. Leerlingen van het Munnikenheide College hadden een leerzame cultuurdag, kinderen genoten ’s middags in groten getale van de Buitenspeeldag en ’s avonds oefenden volwassen de Nederlandse taal in het Taalcafé.

Buitenspeeldag

De Nobelaer Speelotheek sloot zich voor de allereerste keer aan bij de Nationale Buitenspeeldag, een initiatief van Jantje Beton. Op het voorplein van het cultuurhuis konden kinderen zich uitleven met het (buiten)speelgoed van de speelotheek waaronder stoepkrijten, skelteren, oudhollandse spellen en zomerspeelgoed. Ter plekke was het ook mogelijk om lid te worden van de speelotheek en kon men het favoriete speelgoed tegen een zeer vriendelijk tarief lenen. Het enthousiasme was groot en het plein was de hele middag gevuld met spelende kinderen en lachende gezichten.

Cultuurdagen voor de leerlingen van het Munnikenheide College

In de ochtend én middag namen de eerstejaarsleerlingen van het Munnikenheide College de creatieve studio’s en de theaterzaal van het cultuurhuis over. Onder begeleiding van cultuurprofessionals werkten de leerlingen aan hun eigen theatervoorstelling. Ze leerden omgaan met licht en geluid, creëerden decors, ontwierpen kostuums, voorzagen de acteurs van mooie make-up en dachten na over de promotie van de voorstelling met socialmediaberichten en posters. Dit bood hen een unieke kans om alle facetten van een theaterproductie te ontdekken en te ervaren.

Nederlands oefenen bij het Taalcafé

Uiteraard was ook de bibliotheek van De Nobelaer de hele dag geopend. Bezoekers konden niet alleen boeken lenen, maar ook terecht bij het Vraagpunt met al hun (overheids-) vragen. Her en der verspreid door het gebouw zaten jongeren te leren voor de komende toetsweek. En woensdagavond vond ook het wekelijkse Taalcafé plaats waar volwassenen met elkaar Nederlands oefenen onder leiding van de taalvrijwilligers van het Digi-Taalhuis.

Vliegende start kaartverkoop en cursusinschrijvingen

Ondertussen heeft de kaartverkoop voor het nieuwe theaterseizoen een vliegende start en zijn er inmiddels meer dan 8.000 kaarten verkocht. Voorstellingen van Herman van Veen, Christel de Laat, Guido Weijers zijn nagenoeg uitverkocht. Ook het enthousiasme voor het nieuwe cursusseizoen is groot. De eerste cursussen zitten vol en er wordt gekeken of eventueel uitbreidingen mogelijk zijn. De Nobelaer bruist!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen