Unieke traditie: de Klomp Top 50

Foto: Lex Froeling

Op donderdagavond 27 december wordt in café de Klomp tijd en ruimte gemaakt voor het Oliebollenbal. Traditiegetrouw wordt dit bal omlijst door de Klomp tot 50: de allerbeste nummers volgens Klompgangers.

Aan de bar van de Klomp kun je tot uiterlijk 17 december een lijstje invullen en daarop aangeven welke tien nummers volgens jou absoluut in de Klomp Top 50 thuishoren. Hiermee heb je de kans om mee te bepalen van welke nummers die avond iederéén mag genieten. Dat is eens wat anders, dan in je eentje eindeloos en ademloos naar juist dat ene nummer te luisteren.

Vaste bezoeker van de Klomp Lex Froeling, zal er voor zorgen dat alle stemmen geteld worden. “Ik stel de lijst samen en ga op zoek naar de nummers in mijn eigen database. Meestal is die toereikend, maar soms moet ik echt een andere bron zoeken. Ik lever alle muziek op cd af bij Jac van Dongen. Zoals het er nu naar uitziet, kan ik alle 50 nummers in de live versie aanleveren”, laat Lex weten.

Het is een feit, dat het draaien van al die persoonlijke favorieten, verbindend werkt. De avond wordt dan ook gekenmerkt door de nodige oh’s en ah’s. De sfeer in de Klomp op die specifieke momenten, is hierdoor net zo uniek als de mooiste huiskamer van Etten-Leur zélf.

De top drie van vorig jaar zag er als volgt uit:

  1. Mister Nightlife – Iedereen wist het
  2. Beth Hart – I’d rather go blind
  3. Pearl Jam – Black

Ben je benieuwd hoe de Top 50 van dit jaar klinkt? Kom dan gezellig langs in de Klomp op donderdagavond 27 december. Vol is vol!

 

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen