Open huis bij modelspoorvereniging Baroniespoor op 16 en 17 maart

Spoorbrug over de Mark
Spoorbrug over de Mark
Foto: Baroniespoor

Modelspoorvereniging Baroniespoor laat je op zaterdag 16 en zondag 17 maart graag de vele facetten van modelspoor zien. Je bent niet alleen welkom om te kijken, maar er staat ook een rangeerbaan om zelf te rangeren. Doe je dat goed, dan krijg je een rangeerdiploma. En ook voor de jongere kinderen is er genoeg te doen! Baroniespoor vind je aan Penningweg 11. De toegang voor het open huis is gratis.

Jonge kinderen kunnen zich tijdens het open huis uitleven op een speelkleed met houten treintjes. Ben je wat ouder, dan is er een baantje waarop jezelf de trein kan besturen.

Verder is er te zien een baan in schaal H0 met het oude station van Breda rond 1925, een Zwitserlandbaan, een fantasiebaan in schaal N en een in schaal Z. Ook wordt hard gewerkt aan een baan in schaal N, hier is nu goed de techniek zien die is die nodig is om een trein te laten rijden. We laten je tijdens het open huis zien dat modelspoor niet alleen het rondrijden van treinen is, maar ook het bouwen van huizen, bruggen, automatiseren van verlichting, openen en sluiten van een brug, wegen, etc.

Heb je nog een trein liggen?

Neem deze mee, tijdens deze dagen kun je die op een van de banen laten rijden. Mocht hij het niet meer doen, dan er is een treinendokter.

Baroniespoor, Penningweg 11, Etten-Leur
https://www.baroniespoor.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen