Zondag 24 maart West-Brabantse Molendag en expositie Focus NatuurEL

Foto: Etten-Leur voor Elkaar / Julia

Op zondag 24 maart 2024 kun je vanwege de West-Brabantse Molendag de meeste molens in West-Brabant bezoeken. Dit gebeurt voor de 31e keer. Molens in Nederland bestaan en functioneren vooral dankzij de vele vrijwilligers. Een goed moment om kennis te maken! Korenmolen de Lelie en De Zwartenbergse molen openen haar deuren. De Bisschopsmolen is gesloten vanwege een renovatie. De Etten-Leurse fotogroep Focus NatuurEL laat een selectie van hun mooie natuurfoto’s zien van Etten-Leur en omgeving.

Tijdens de West-Brabantse Molendagen eind maart en de Landelijke Molendagen in mei kunnen mensen een bezoekje brengen aan de molens en leren hoe de molens werken. Dat is belangrijk omdat de molens bijna volledig op vrijwilligers bestaan en functioneren.

Bezoek tussen 11.00 en 17.00 uur Korenmolen De Lelie voor tekst en uitleg en rondleiding. De molenwinkel is open en Jot Bier is aanwezig om uitleg te geven over hun populaire biersoorten.

Bezoek tussen 11.00 en 17.00 uur De Zwartenbergse molen voor tekst en uitleg van de molenaar.

Expositie Focus NatuurEL in Sprundel

Na het succes van afgelopen november, exposeert Focus NatuurEL zondag 24 maart in Molen De Hoop in Sprundel. Als je aan natuur en naturel denkt, dan kom je ook al snel bij het ambachtelijke van een molen. De groep bestaat uit fotografen René Mensen, Ria Mol, Hilda Betjes, Sandra de Jong, Lukasz Czerkawski, Lian van Sundert, Femke Nouws en Marlies van Geel.

Bezoek ook molens uit de omgeving

  • De Heimolen in Rucphen
  • De Hoop in Sprundel
  • Sint Antoniusmolen in Halsteren
  • De Twee Vrienden in Bergen op Zoom
  • Johanna in Huijbergen
  • De Assumburg in Nieuw-Vossemeer

Kom tijdens de West-Brabantse Molendag vooral een kijkje nemen bij de verschillende molens op zondag 24 maart tussen 10.00 en 17.00 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen