De Leurse Havenfeesten komen er weer aan!

Foto: Marcia Vrolijk

In 1986 werd de stichting Adriaan van Bergen opgericht. Doel van de stichting was om in 1990 op grootse wijze te vieren dat in 1590 Breda tijdens de tachtigjarige oorloog werd ontzet. Bij dit ontzet speelde de Leurse turfschipper Adriaan van Bergen een belangrijke rol. Zijn list met het Turfschip is legendarisch. De eerste Havenfeesten in 1990 werden zo’n succes dat er, naar nu blijkt, destijds een traditie geboren is. Ook dit jaar is het met Pinksteren weer vier dagen feest op de Leur.

Gezinsdag met badeendenrace

Op zaterdag 18 mei (13.00 tot 17.00 uur) vindt de gezinsdag plaats aan de Leurse Dijk. Kom kijken naar oude ambachten, oldtimers, oude tractoren, klassieke bromfietsen, shantykoren, etc. Voor de kinderen is er een uitgebreid kinderplein. En er is om 14.15 uur de jaarlijkse badeendenrace in de vijver van Schoenmakershoek, voor verschillende goede doelen. Zin in een unieke kans om fantastische prijzen te winnen én tegelijkertijd een goed doel te ondersteunen? Bestel je badeend via de website van de organisatie en doe mee.

Expositie Ikebana

Op zaterdag 18 mei van 13.00 tot 17.00 en zondag 19 mei van 10.00 tot 17.00 is er in het Trouwkerkje aan het Van Bergenplein een expositie. Dit jaar zie je hier de werken van Peter Jochems, Marian Vergouwen, Monique van de Ven en ikebana leerlingen. De toegang is zoals altijd gratis.

Grote jaarmarkt zondag

Op zondag 19 mei van 10.00 tot 17.00 uur vindt de grote jaarmarkt plaats (entree € 2,50, kinderen tot 12 jaar gratis). Ongeveer 300 kramen met allerlei koopwaar staan opgesteld en er is een Rock’n Roll plein.

Lelieloop maandag

Loop je zelf hard of vind je het leuk om andere hardlopers aan te moedigen? Kom maandag 20 mei naar de Lelieloop, georganiseerd door de RoadRunners Etten-Leur. Op het snelle parcours van de straten van Etten-Leur Noord vindt een 10 kilometer, 5 kilometer, 2500 meter Juniorenloop en 1000 meter Kinderloop plaats. Tijdens deze wedstrijd, onderdeel van het BaronieCircuit, loop je ook dóór korenmolen De Lelie. Inschrijven kan direct online of op maandag 20 mei vanaf 10.00 uur. Het parcours, programma, sponsoren en inschrijven vind je op de website van De Lelieloop.

Leurse Havenfeesten is voor jong en oud

Er is nog meer! Benieuwd wat jij op de Leur allemaal kan doen van 18 tot en met 20 mei? Bekijk het hele programma.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen