Feestelijke aftrap ‘Aan de slag in de speeltuin’

Foto: Pexels

Op donderdag 16 maart gaat in Etten-Leur de eerste samenwerking in West-Brabant in het kader van het project ‘Aan de slag in de speeltuin’ feestelijk van start. Bij het project slaan speeltuinen, instellingen voor dagbesteding en scholen in het speciaal onderwijs de handen ineen.

Op deze manier krijgen jongeren met een verstandelijke beperking bij de speeltuinen een werkplek en speeltuinen ondersteuning in het onderhoud en beheer.

‘Aan de slag in speeltuin Hoge Neer’ is een breed samenwerkingsverband tussen Jantje Beton, Fonds verstandelijk gehandicapten, Amarant, partycentrum Twee Gebroeders, Stichting Speeltuin Hoge Neer en Gemeente Etten-Leur.

Bij speeltuin ‘Hoge Neer’ zijn vanaf begin dit jaar acht mensen met een verstandelijke beperking aan het werk. Ze helpen de speeltuin in het onderhoud en beheer en hebben zo een volwaardige werkplek en zinvolle dagbesteding. De mensen komen van Amarant ‘Het Liesbos’.

De nieuwe werkplekken maken deel uit van het landelijke project ‘Aan de slag in de speeltuin’ waarbij speeltuinen worden gekoppeld aan instellingen voor dagbesteding en scholen in het speciaal onderwijs. ‘Aan de slag in de speeltuin’ is een samenwerkingsverband tussen Jantje Beton en Fonds verstandelijk gehandicapten. Het is een project dat op meerdere vlakken winst behaalt. De mensen met een beperking krijgen een volwaardige rol in onze samenleving wat resulteert in een groter gevoel van eigenwaarde. Speeltuinen zijn op hun beurt heel belangrijk voor kinderen om buiten te spelen. Helaas kampen veel speeltuinen met een tekort aan vrijwilligers. Door ondersteuning van de mensen met een beperking kunnen meer speeltuinen openblijven en kunnen 65 duizend kinderen buiten blijven spelen. In Nederland zijn inmiddels ruim 35 speeltuinen die succesvol samenwerken met een team van mensen met een verstandelijke beperking. De samenwerking in Etten-Leur is de eerste die tot stand is gekomen in West-Brabant.

De komende jaren verbinden we minimaal 125 speeltuinen met ofwel scholen voor speciaal onderwijs ofwel instellingen voor dagbesteding waarbij minimaal 875 mensen met een beperking aan de slag gaan. Speeltuinen, zorginstellingen en scholen voor speciaal onderwijs die interesse hebben, kunnen zich online aanmelden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen