Gemeente stuurt voortaan sms-bericht als herinnering aan afspraak

Foto: Pexels

Wie een afspraak maakt voor een paspoort, Nederlandse identiteitskaart, rijbewijs of één van de vele andere producten waarvoor u een afspraak kunt maken, krijgt voortaan een dag van tevoren een sms-bericht als herinnering.

U wordt via sms aan de afspraak herinnerd

Wel zo gemakkelijk. U moet dan natuurlijk wel, bij het maken van een afspraak via het webformulier op www.etten-leur.nl of via het telefoonnummer 14076, uw 06-nummer doorgeven.

Met de QR-code is melden aan de receptie niet meer nodig

Ook kunt u zich voortaan heel eenvoudig melden in de Publiekshal van het Stadskantoor met uw afspraakbevestiging op papier of per e-mail op uw telefoon. Op de bevestiging staat namelijk een QR-code (een scancode met blokjes). Die code, op papier of op uw mobiel, scant u bij een speciale zuil en zo is het duidelijk dat u binnen bent voor uw afspraak. U hoeft zich dus niet meer bij de receptiebalie te melden.

Bevestiging vergeten of geen afspraak gemaakt?

Bent u uw afspraakbevestiging vergeten, dan kunt u zich melden bij de zuil met uw geboortedatum. Het is dan snel zichtbaar waarvoor en hoe laat u een afspraak heeft. Bent u vergeten om een afspraak te maken, dan kan dat heel eenvoudig aan de Digitafels in de Publiekshal. U ziet dan het overzicht van dagen en tijden waarop een afspraak maken mogelijk is. Ook kunt u ’s morgens en tijdens de maandagavondopenstelling zonder afspraak een volgnummer nemen uit de speciale zuil. Ook dan hoeft u niet aan te sluiten bij de receptiebalie. Wel moet u dan langer op uw beurt wachten, want alle bezoekers met een afspraak gaan voor.

Afspraak wijzigen en afspraaktijden

Het is bovendien mogelijk om via het ‘webformulier afspraak maken’ zelf de dag of tijd van uw afspraak te wijzigen. Dat kan nodig zijn als een eerder gemaakte afspraak voor u niet meer uitkomt.

U kunt bij de gemeente op afspraak terecht op maandag van 09.00 tot 19.00 uur en van dinsdag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur. In alle gevallen is een bezoek met afspraak sneller en beter dan een bezoek zonder afspraak.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen