CityChallenge: de winnaars zijn bekend

Foto: Pexels.com

Op woensdag 28 maart vond de prijsuitreiking van de CityChallenge Etten-Leur plaats in Het Turfschip. Tijdens de challenge mochten inwoners hun ideeën en initiatieven voor meer ontmoetingen tussen buurtbewoners inzenden. Een jury koos een top vijf waaronder het totale prijzengeld van € 2.500,- verdeeld is.

Dit is de top vijf

1. entree entree € 1.000,-
Studenten Journalistiek verzamelen verhalen over liefde en verlangen door bewoners in een buurt te interviewen. Deze verhalen verspreiden zij in bijvoorbeeld een bibliotheek of buurthuis. Vervolgens gaan kunstenaars citaten uit de verhalen op de stoep plaatsen. Die citaten zeggen van buiten iets over wat zich binnen de woningen afspeelt, waardoor er een poëziestuk gevormd wordt. Bewoners hebben daardoor een aanleiding om met elkaar het gesprek aan te gaan.

2. Kinderdromen € 750,-
Kinderen dromen over hun favoriete activiteiten en tekenen dit, aangevuld met uitleg over de dromen. Vervolgens worden ze uitgevoerd.

3. Oderkerkpark € 400,-
Het Oderkerkpark wordt levendiger en leuker gemaakt voor jongeren door bijvoorbeeld een kiosk, theehuis, kunst en exposities.

4. Human Library € 250,-
De ‘menselijke bibliotheek’ verbindt bewoners die anders niet zo snel met elkaar in contact zouden komen. Door het lezen van boeken kunnen ze met elkaar in gesprek raken.

5. Team Uniek € 100,-
Mensen met een verstandelijke beperking krijgen een zinvolle dagbesteding door ze bij de samenleving te betrekken. Ze zijn hierbij zichtbaar bezig met nuttige werkzaamheden en maken hierdoor een belangrijk verschil.

Het publiek koos ook een winnaar en dat werd Team Uniek. Gefeliciteerd!

Over de CityChallenge Etten-Leur

De CityChallenge is georganiseerd door gemeente Etten-Leur, Woonstichting Etten-Leur en studenten van de opleiding Social Work aan de Hogeschool Avans in Breda.

Jury van zes leden

De jury bestond uit Annelieke Selbach (Gemeente Etten-Leur), Wethouder Ron Dujardin, Jos Muijs (Woonstichting Etten-Leur), Henk de Roo (student Avans), Kira de Kock (student Avans), Sanne Bijlsma (docent Avans).
De prijzen werden uitgereikt door Rob van Son (WEL Manager vestiging Etten-Leur, Verhuur en Makelaardij & VVE).

€22.500,- realisatiebudget

Naast het prijzengeld is er ook nog een realisatiebudget van maar liefst €22.500,- voor het opzetten en realiseren van een pilot. Studenten van Avans Hogeschool helpen tot en met juli 2018 mee om projecten van de grond te krijgen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen