Ook in Etten-Leur zal de regenbloogvlag wapperen

Foto: pexels

Vrijdag 11 januari wappert ook in Etten-Leur de regenboogvlag bij het stadskantoor, zo laat de gemeente weten. “Omdat je natuurlijk mag zijn wie je bent en mag houden van wie je wil”, aldus burgemeester Miranda de Vries.

Gemeente Etten-Leur steunt daarmee van harte de oproep die Gemeente Weesp deed aan alle gemeenten, provincies en overheden voor het hijsen van de regenboogvlag als collectief statement tegen de Nashvilleverklaring. #SayNoToNashville

Nashville verklaring

De Nashville verklaring is een document dat jaren geleden is ontstaan in Amerika en wat onlangs vertaald is naar het Nederlands. De verklaring bestaat uit zestien artikelen waar 250 mensen hun handtekeningen onder hebben gezet als teken dat ze er voor de volle honderd procent achter staan. “Jezus heeft gezegd dat Hij is gekomen opdat wij het leven mogen hebben en dat in overvloedige mate. Hij is op ons behoud gericht en niet op ons verderf. Het is om die reden dat wij de volgende betuigingen en ontkenningen aanbieden, in de hoop dat wij hiermee de kerk van Christus dienen en hiermee openlijk getuigenis afleggen van de goede doeleinden die God heeft met de menselijke seksualiteit en die Hij in Zijn Woord heeft geopenbaard,” staat er in het document. Het volledige document lezen? Dat kan op de website van de Nashville Verklaring.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen