Cursus Politiek Actief voor inwoners van Etten-Leur

Foto: Gemeente Etten-Leur

In september 2019 start de cursus Politiek Actief voor bewoners uit de gemeenten Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk en Zundert. Tijdens vier avonden komen verschillende onderwerpen aan bod.

Hoe werkt de gemeente, wat zijn taken en rollen van de gemeenteraad, hoe kan ik besluitvorming beïnvloeden en basiskennis over de gemeentefinanciën. Daarnaast volgt een speeddate met raadsleden en een training “overtuigend debatteren”. Zo krijgen deelnemers ervaring uit de praktijk mee en trainen ze nuttige vaardigheden. Tot slot zijn de deelnemers aanwezig bij een besluitvormende raadsvergadering. In Etten-Leur is deze op vier november. De cursus is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over de gemeente. Ook is de cursus zeer geschikt voor iedereen die misschien interesse heeft om politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn. De cursus is gratis en wordt in Etten-Leur gegeven.

Het programma en de precieze data zijn te vinden op www.etten-leur.nl. Inwoners kunnen zich opgeven tot uiterlijk 20 juni via [email protected]. Voor meer informatie kunnen bewoners contact opnemen met de griffier van de gemeenteraad via [email protected] of telefonisch via telefoonnummer 14 076. De cursus wordt verzorgd door ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat / www.prodemos.nl

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen