Wie wordt de nieuwe jeugdburgemeester?

Foto: Gemeente Etten-Leur

Jeugdburgemeester word je niet zomaar! Zit je in groep 7 van de basisschool en woon je in Etten-Leur? Vind je het leuk om in de belangstelling te staan? En voor een groep mensen wat te vertellen? Doe dan mee! Je kunt tot 4 oktober solliciteren. De aanstelling van de jeugdburgemeester geldt steeds voor 1 jaar.

De drempel is bewust laag gehouden. Kinderen hoeven geen lastige sollicitatiebrief te schrijven, maar een aantal vragen beantwoorden in een online sollicitatieformulier. Daarnaast maken ze een filmpje waarin ze zichzelf voorstellen en vertellen waarom zij het belangrijk vinden om de nieuwe jeugdburgemeester te zijn en wat ze dan zouden willen doen om Etten-Leur beter of fijner te maken. Ouders en school moeten vooraf schriftelijk toestemming geven om mee te mogen doen. Ga naar www.etten-leur.nl/jeugdburgemeester voor meer informatie

Taken van de jeugdburgemeester

De jeugdburgemeester neemt deel aan evenementen als de sleuteloverdracht met carnaval, de opening van de kermis, de Boomfeestdag en de Nationale Dodenherdenking. Hij of zij houdt hierbij een korte toespraak. Ook mag de jeugdburgemeester zelf onderwerpen aandragen, die hij of zij belangrijk vindt en waar hij of zij graag aandacht aan wil schenken in de gemeente.

Open oor

Met de jeugdburgemeester wil de gemeente de betrokkenheid van de jeugd in Etten-Leur vergroten en een open oor te hebben voor thema’s die bij kinderen leven. Daarnaast is het een mooie gelegenheid om kinderen meer te leren over verkiezingen, democratie en maatschappij. De basisscholen ontvangen een gratis lespakket ‘Kiezen en gekozen worden’.

Installatie jeugdburgemeester

Op woensdagmiddag 13 oktober zijn de sollicitatiegesprekken en maakt de gemeente de nieuwe jeugdburgemeester bekend. Daarna volgt op maandagavond 8 november de officiële overdracht, waarbij Danu Acs, de huidige jeugdburgemeester, zijn ambtsketen overdraagt aan zijn opvolg(st)er.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen