11 oktober wappert de regenboogvlag in Etten-Leur

Foto: pexels

Maandag 11 oktober is het internationale Coming Out-dag. Daarom hijst de gemeente Etten-Leur die dag de regenboogvlag. Burgemeester Miranda de Vries en wethouder Kees van Aert zijn hierbij aanwezig. Op Coming Out-dag wordt er over de hele wereld aandacht gevraagd voor de acceptatie van diversiteit. De boodschap is dat iedereen het hele jaar door zichzelf moet kunnen zijn en zich geaccepteerd en sociaal veilig voelt. Op school, op straat, op het werk, in de zorg, in de sport, in eigen sociale kring of waar dan ook.

De regenboogvlag symboliseert dit motto speciaal voor de LHBTI-gemeenschap, maar in feite geldt de boodschap voor iedereen in onze maatschappij. 

Stilstaan bij Coming-Outdag

De vlag wordt maandag gehesen op voor de ingang van het Stadskantoor (Roosendaalseweg 4). Om 8:30 uur vertelt burgemeester Miranda de Vries daar kort waarom gemeente Etten-Leur het belangrijk vindt dat we samen stilstaan bij de Coming-Outdag. Ook jij bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Na het hijsen van de regenboogvlag genieten de aanwezigen samen van een kop koffie of thee in de Schonckzaal van het Oude Raadhuis.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen