Viaduct in Etten-Leur vernoemd naar omgekomen Etten-Leurse militair

Foto: Pexels

Het Veteranen Platform en de gemeente Etten-Leur houden op maandagmiddag 1 mei een ceremonie om het viaduct over de weg Vosdonk op de A58 in Etten-Leur te vernoemen naar de in 2002 omgekomen militair André Perdigoa. Waarnemend burgemeester Mark Verheijen en de familie onthullen samen een replica van het naambord wat inmiddels op het viaduct is aangebracht.

Stichting Coördinatie 75 jaar Vrijheid

Op initiatief van de Stichting Coördinatie 75 jaar Vrijheid hebben het ministerie van Defensie en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, samen met het Veteranen Platform, een plan ontwikkeld om tussen 2020 en 2024 bruggen en viaducten te vernoemen naar de militairen die tijdens hun inzet voor vredesmissies, vanaf de VN-missie in Korea, zijn omgekomen. In het hele land worden 46 viaducten vernoemd. Het eerbetoon aan André Perdigoa is de 21e vernoeming.

Over André Perdigoa

André Perdigoa is geboren op 3 oktober 1978 in Beira (Mozambique) en was bij overlijden woonachtig in Etten-Leur. Hij kwam niet thuis van zijn VN-vredesmissie in Bosnië (SFOR). Hij overleed op 14 augustus 2002 in Bosnië (Jajce) tijdens het wachtlopen. Hij werd slechts 23 jaar. Met instemming van de nabestaanden en Gemeente Etten-leur krijgt het viaduct bij Vosdonk de naam ‘Kanonnier der eerste klasse André Perdigoa’.

Respect en dankbaarheid

De gemeente Etten-Leur wil met het vernoemen van het viaduct naar André Perdigoa haar respect en dankbaarheid tonen voor zijn dienst en opoffering. Tijdens deze ceremonie zijn vertegenwoordigers van het ministerie van Defensie aanwezig, en ook de familie van André Perdigoa, de waarnemend burgemeester van Etten-Leur, een delegatie van Rijkswaterstaat, het Veteranen Platform en van Stichting Veteranen Etten-Leur. Er zijn korte toespraken om stil te staan bij het leven en de dienst van André Perdigoa.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen