Gemeente Etten-Leur helpt huiseigenaren met isoleren

Foto: Pixabay

De gemeente Etten-Leur bezoekt in juni delen van de wijken Baai/Noord en Centrum-West met haar wijkkeet. Om zo met huiseigenaren in gesprek te komen over het isoleren van hun koopwoning. De gemeente wil graag van hen horen waar zij behoefte aan hebben of waar ze tegenaan lopen. Bij de keet staan medewerkers van de gemeente en van samenwerkingspartners Code Groen en Het Energiebureau. Er is meer dan genoeg kennis aanwezig om vragen van huiseigenaren te beantwoorden.

Wethouder De Weert: “We horen dat veel inwoners het moeilijk vinden om te kiezen bij het nemen van isolatiemaatregelen. Door het gezamenlijk op te pakken, hopen we onze inwoners te ontlasten én dat we een financieel aantrekkelijk aanbod kunnen wegleggen. We zeggen met deze actie; isoleren doen we samen. Dat bedoelen we dus heel letterlijk.”

Het doel is om te onderzoeken welke isolatiemaatregelen huiseigenaren mogelijk willen treffen met lagere maandlasten en meer comfort als resultaat. Uiteindelijk is het idee om gezamenlijk isolatiemaatregelen in te kopen, om inwoners te ondersteunen in de keuzes die daarbij komen kijken.

Gezamenlijk inkoop isolatie

De gemeente wil samen met woningeigenaren isolatiemaatregelen inkopen. In de wijken van Baai/Noord en Centrum-West lijken de woningen veel op elkaar. Hierdoor zijn vaak dezelfde soort isolatiemaatregelen mogelijk en nuttig. Een gezamenlijke inkoop kan daarom zinvol zijn. Huiseigenaren bepalen zelf of zij deelnemen aan de gezamenlijke inkoop.

Kom langs

De keet staat op de volgende momenten bij activiteitencentrum Den Drempel in de wijk Centrum-West:

– Donderdag 8 juni van 9.00 tot 12.30 uur
– Donderdag 8 juni van 17.00 tot 20.30 uur
– Vrijdag 9 juni van 13.00 tot 16.30 uur

De wijkkeet staat op de volgende momenten bij basisschool De Hasselbraam in de wijk Baai/Noord:
– Maandag 12 juni van 9.00 tot 12.30 uur
– Dinsdag 13 juni van 13.00 tot 16.30 uur
– Woensdag 14 juni van 17.00 tot 20.30 uur

Aardgasvrij in twee stappen

In 2021 is de Transitievisie Warmte (TVW) vastgesteld. Hierin zijn de eerste lijnen uitgezet naar een aardgasvrije gebouwde omgeving met de focus op de woningen. In Etten-Leur is ervoor gekozen om de verandering naar aardgasvrij te maken in twee stappen: (1) isoleren en (2) overstap naar een duurzame warmteoplossing.

Bij de eerste stap wil de gemeente de woningen verbeteren. De belangrijkste maatregelen zijn HR++ glas, isolatie van het dak, vloer en spouwmuur en elektrisch koken. Dat betekent dat de gemeente tot 2030 geen woningen (verplicht) van het aardgas gaat afhalen. Wel gaat de gemeente inwoners ondersteunen bij het isoleren van de woning. Deze inkoopactie is de eerste die in Etten-Leur wordt georganiseerd.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over deze actie? Kijk dan op www.etten-leurdoethetgewoon.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen