Band op Spanning komt weer naar Kerkwerve en Van Bergenplein Etten-Leur

Foto: Pixabay

In Nederland rijdt meer dan de helft van alle automobilisten met een te lage bandenspanning. Een juiste spanning op de banden is goed voor besparing van benzinekosten, minder slijtage van de banden, goed voor de veiligheid én het milieu. Om de inwoners van Etten-Leur te helpen met hun bandenspanning, komen de medewerkers van organisatie Band op Spanning naar onze gemeente. Zij controleren de autobanden en pompen de banden zo nodig weer op.

Band op Spanning staat op woensdag 23 en woensdag 30 augustus op het Van Bergenplein en op donderdag 24 en 31 augustus op de Kerkwerve van 10.00 uur tot 17:30 uur.

Belang van een goede bandenspanning

Zonder dat je het door hebt lopen banden langzaam leeg, waardoor meer dan 60% van de auto’s een te lage bandenspanning heeft. Banden oppompen is voor veel mensen lastig of ze vergeten het. Daarnaast werken luchtpompen bij takstations niet altijd optimaal, waardoor 51% van de auto’s wegrijden met nog steeds een te lage bandenspanning. Maar liefst 37% verlaagt zelfs onbewust de spanning.

Het rijden met onderspanning kost jaarlijks zo’n 200 miljoen liter extra brandstof en veroorzaakt ruim 400 miljoen kg extra CO2-uitstoot verspreid over Nederland. Daarnaast zorgen auto’s met onderspanning voor ongelukken door een langere remweg en slechtere wegligging, mede als gevolg van extra slijtage op banden. Genoeg reden om te zorgen voor een goede bandenspanning.

Hoe gaat Band op Spanning in z’n werk?

De medewerkers van Band op Spanning komen op een aantal dagen naar Etten-Leur om de bandenspanning van inwoners te checken. Ook wethouder Ger de Weert laat op woensdag 23 augustus zijn banden controleren: “Juiste bandenspanning is niet alleen goed voor het milieu en de veiligheid maar ook voor de portemonnee!’’

De medewerkers staan bij de in- en uitgang van het terrein. Meedoen? Dan krijg je een aanmeldkaart onder de ruitenwisser. Als je eenmaal geparkeerd bent, hoef je verder niets te doen. De medewerkers controleren de bandenspanning en pompen de banden zo nodig op tot de door de fabrikant geadviseerde spanning (bij normaal gebruik). De aanmeldkaart wordt omgewisseld voor een kaart met daarop de oude bandenspanning, de nieuwe bandenspanning én de besparingen. Zo weet je precies wat er is gebeurd. En makkelijk, want je kunt gewoon je boodschappen doen.

Waar en wanneer:

  • Parkeerterrein Van Bergenplein
    Woensdag 23 en woensdag 30 augustus tussen 10.00 uur en 17:30 uur.
  • Parkeerterrein Kerkwerve
    Donderdag 24 augustus en 31 augustus op Kerkwerve tussen 10.00 uur en 17:30 uur.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen