Wie wordt de opvolger van jeugdburgemeester Alain?

Foto: Pexels

De werving van de nieuwe jeugdburgemeester van Etten-Leur gaat van start! Tot maandag 25 september hebben kinderen uit Etten-Leur die komend schooljaar in groep 7 zitten de tijd om te reageren en mee te doen. De nieuwe jeugdburgemeester volgt op 23 oktober Alain Koroma op.

De drempel voor aanmelding is bewust laag gehouden. Kinderen hoeven geen lange sollicitatiebrief te schrijven maar kunnen de vragen beantwoorden in een online aanmeldformulier. Daarnaast maken ze een filmpje waarin ze zichzelf voorstellen en vertellen waarom zij de nieuwe jeugdburgemeester willen zijn en wat ze dan zouden willen doen om Etten-Leur beter of fijner te maken. Ouders én school moeten schriftelijk toestemming geven.

Taken van de jeugdburgemeester

Jeugdburgemeester zijn is leuk en leerzaam! Je neemt deel aan evenementen als de sleuteloverdracht met carnaval, de opening van de kermis, de Boomfeestdag en de Nationale Dodenherdenking. Je houdt hierbij een korte toespraak. Ook mag je zelf onderwerpen aandragen, die je belangrijk vindt en waar je graag aandacht aan wil schenken in de gemeente.

Democratie in de klas

Met de verkiezing voor jeugdburgemeester wil de gemeente kinderen kennis laten maken met de democratie in het algemeen en de gemeente Etten-Leur in het bijzonder. De gemeente stimuleert basisscholen om hier een actieve bijdrage aan te leveren. De verkiezing is een mooie kans om onderwerpen als democratie en gemeentelijk bestuur aan te snijden in de klas. De jeugd van vandaag speelt een grote rol in het vormgeven van de toekomst.

Word jouw kind de nieuwe jeugdburgemeester?

Ga naar de website www.Etten-leur.nl/jeugdburgemeester voor alle informatie over het aanmelden.

Op vrijdag 13 oktober zijn de sollicitatiegesprekken en wordt ook de nieuwe jeugdburgemeester bekend gemaakt. Daarna volgt op maandagavond 23 oktober de officiële overdracht en wordt de nieuwe jeugdburgemeester geïnstalleerd tijdens een rechtsvergadering. De aanmelding van de jeugdburgemeester geldt steeds voor 1 jaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen