Ontwikkeling woonwijk Haansberg gaat nieuwe fase in

Foto: Pexels

De contouren van de toekomstige woonwijk Haansberg in Etten-Leur zijn steeds zichtbaarder. Er  zijn uitgangspunten voor de vijf thema’s: ‘gewoon groen’, ‘verplaatsen en verblijven’, ‘het nieuwe  wonen en werken’ en ‘samen leven’ alsmede de verkeerskundige situatie in en rondom Haansberg. 

Op 3 juni vindt tijdens ‘De Raad Luistert – Visie op Haansberg’ een presentatie hierover plaats. De  gemeenteraad gaat dan in gesprek met inwoners en belanghebbenden.

De afgelopen maanden is er veel gesproken over de uitgangspunten voor Haansberg. Vooral tijdens  het Haansberg Event op 16 januari konden bewoners, verenigingen en ondernemers input leveren.  Daarnaast leverden de eerste omgevingstafels veel op. Alles wat tot nu toe is verzameld, is waar  mogelijk in de uitgangspunten verwerkt. De eerste verkeerskundige schetsen van het gebied worden  nu verder besproken. Dit is een doorlopend proces: inwoners die zich hebben gemeld bij de  omgevingstafels zijn nog volop in gesprek met de gemeente. Op 18 juni is de eerste tafel over de  thema’s groen en duurzaamheid en volgt een derde omgevingstafel over het thema verkeer. De  uitgangspunten zijn onderwerp van gesprek en vormen een belangrijke tussenstap, vooruitlopend op  het masterplan dat later dit jaar aan de raad wordt voorgelegd. “De uitgangspunten zijn een stap in  het tot stand komen van Haansberg”, aldus wethouder Jean-Pierre Schouw. “Hiermee realiseren we  een prachtige woonwijk die niet alleen duurzaam, maar ook leefbaar en betaalbaar is.” 

Verkeer 

Om Haansberg te kunnen ontwikkelen vindt verkeerskundig en qua infrastructuur aanpassing plaats  van het gebied in en rondom Haansberg. Over de verkeersafwikkeling nam de raad in 2023 een  besluit. Tijdens ‘de Raad Luistert – Visie op Haansberg’ wordt de raad bijgepraat over de plannen en  gaat in gesprek over aanpassingen die nodig zijn in het gebied in en rondom Haansberg. 

Masterplan 

De Raad nam met het vaststellen van de Omgevingsvisie in 2022 het besluit om Haansberg te gaan  ontwikkelen. Het college startte daarna de voorbereiding van een masterplan. Dit laat in grote lijnen  zien wat daarbij belangrijk is voor de ontwikkeling van de nieuwe wijk en wat er in het gebied gaat  gebeuren en zijn leidend voor het later door de gemeenteraad vast te stellen masterplan. 

Voor meer informatie over Haansberg, kijk op www.haansbergettenleur.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen