Kandidaatstelling Moeierboomspeld weer van start

Foto: Gwendolyn Rammeloo

In Etten-Leur bestaat al een paar jaar een bijzondere blijk van waardering. Het gaat om de Zilveren Moeierboomspeld. Een onderscheiding voor mensen die in Etten-Leur het verschil maken door hun onbaatzuchtige inzet. Deze uiting van waardering is door Jac van Dongen bedacht. In samenwerking met STEP wordt hieraan sinds 2017 een bijzonder tintje gegeven.

Uitreiking op de langste dag

De onderscheidingen worden op de langste dag (21 juni) op feestelijke wijze uitgereikt. Voor deze onderscheidingen komen die mensen in aanmerking die zich voor langere tijd en zonder eigenbelang hebben ingezet op het gebied van sociaal, cultureel, maatschappelijk, of sportief terrein in Etten-Leur.

Stel iemand voor

Kent u iemand die volgens u voor de Zilveren Moeierboom in aanmerking komt, dan kunt u dit aangeven bij het organiserende comité. U kunt een brief schrijven waarin u bericht over de speciale verdiensten van deze persoon. Een onafhankelijke jury zal deze brieven beoordelen en bepalen of de door u voorgestelde persoon in aanmerking komt voor de Zilveren Moeierboom.

Op tijd inleveren

De voorstellen moeten voor 30 april binnen zijn.
De brieven kunnen worden ingeleverd op: Markt 64 of Oude Bredaseweg 4. De briefschrijver zal zo spoedig mogelijk bericht ontvangen of het verzoek al dan niet tot een uitreiking van de Moeierboomspeld leidt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen