Extra aandacht voor laaggeletterdheid tijdens Week van Lezen en Schrijven

Foto: Pexels

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak hebben zij ook moeite met het omgaan met bijvoorbeeld een computer of mobiele telefoon. En daar moet wat aan gedaan worden! Daarom komt de jaarlijkse Week van Lezen en Schrijven er weer aan. Dit jaar is dat van 6 t/m 12 september. Ook Nieuwe Nobelaer Bibliotheek vraagt deze periode extra aandacht voor laaggeletterdheid met diverse activiteiten.

Programma in Etten-Leur

Tijdens de Week van Lezen en Schrijven is er in de bibliotheek in Etten-Leur een aantal doorlopende activiteiten. Zo kun je een filmpje bekijken over laaggeletterdheid, zijn er bij de bibliotheek en het stadskantoor inleverpunten voor moeilijke brieven / e-mails en ervaar je tijdens een Digi-Taalexpeditie hoe het is om laaggeletterd te zijn. Daarnaast zijn er verschillende activiteiten, namelijk:

Activiteit Dag Tijdstip
Walk & Talk door Ron Bekker, een wandeling voor werkzoekenden maandag 6 september 10:00 uur
Taalcafé in wijkgebouw De Gong dinsdag 7 september 10:00 uur
Digi-workshops in bibliotheek (met als onderwerpen: Whatsapp, podcast, Spotify en online winkelen) donderdag 9 september 13:30 & 14:45 uur

 

Ga voor meer informatie over de Week van Lezen en Schrijven naar www.nieuwenobelaer.nl/bibliotheek

Digi-Taalhuis viert feest!

Op 9 september viert cultuurcentrum Nieuwe Nobelaer ook het vijfjarig bestaan van het Digi-Taalhuis. Inmiddels weten steeds meer mensen met Nederlands als tweede taal (NT2), van zo’n 20 verschillende nationaliteiten, de weg te vinden naar het Digi-Taalhuis. Maar ook mensen met Nederlands als moedertaal (NT1) helpt het Digi-Taalhuis graag, zoals een vader die zijn zoontje goed wil voorlezen. Omdat onze samenleving digitaliseert, wordt er naast de taaloefengroepen ook steeds meer aandacht besteed aan diverse laagdrempelige digicursussen en bijeenkomsten zoals het Appcafé. Mensen leren zo digitaal de weg kennen in onze samenleving.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen