Nova van Silfhout is de winnaar van Read2Me! voorleeswedstrijd

Op de gele stoel winnares Nova van Silfhout.
Op de gele stoel winnares Nova van Silfhout.
Foto: Ad van den Wijngaart

Op 3 februari won Lies Joosen de voorleeswedstrijd voor het basisonderwijs op 3 februari. Op donderdag 29 februari was het de beurt aan Read2Me!, dé voorleeswedstrijd voor brugklassers van het voortgezet onderwijs. Van de zes voorlezers van de KSE werd Nova van Silfhout de winnaar. Zij vertegenwoordigt Etten-Leur tijdens de regionale finale in Goirle die plaatsvindt op donderdag 4 april.

Jury en presentatie

De leerlingen lazen een stuk voor uit hun favoriete boek. Het publiek bestond uit zo’n 30 supporters én de vakjury bestaande uit: Annemieke van Beek (lees/mediaconsulent), Annelies de Wit (schrijfster) en Peter Struijs (oud-docent Nederlands). Na een spannende strijd is de voorleeskampioen van 2024 verkozen: Nova van Silfhout uit klas V1C. Zij las voor uit het boek Films die nergens draaien van Yorick Goldewijk.

De jury over de winnaar: “Prachtig boek, je had contact met het publiek. Je kende het boek goed maar bleef voorlezen”. De presentatie was in handen van Daniëlle van den Bogart, lees/mediaconsulent, zij overhandigde de oorkonde en de prijs van twee boekenbonnen aan de winnares. Nova neemt het op 2 april op tegen de andere voorleeskampioenen uit Noord-Brabant.

Read2Me!

Read2Me! is dé voorleeswedstrijd voor brugklassers om het lezen onder jongeren in het voorgezet onderwijs te stimuleren. Tijdens dit landelijke leesproject voor brugklassers lezen leerlingen elkaar voor uit de nieuwste jongerenboeken. Net als bij de voorleeswedstrijd voor het basisonderwijs wordt hiermee het leesplezier vergroot en het lezen van jeugdliteratuur gestimuleerd. Read2Me! wordt mogelijk gemaakt vanuit het leesbevorderingsprogramma de Bibliotheek op school (Stichting Lezen/Koninklijke Bibliotheek).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen