Driekus wil Etten-Leur op de kaart zetten via Expeditie Robinson

Foto: Driekus Hendriks

Expeditie Robinson begon in 2000 met onbekende Nederlanders en Vlamingen. Na een aantal seizoenen deden alleen BN-ers mee. Vanaf 2013 stopte ER in België vanwege tegenvallende kijkcijfers. Het programma kende verschillende presentatoren. Sinds 2012 Dennis Weening en sinds 2014 Nicolette kluiver.

Dit jaar kunnen voor het eerst mensen zich opgeven om deel te nemen via een filmpje. Ook Driekus Hendriks uit Etten-Leur heeft zich hiervoor opgegeven. Wat bezielt hem om gedurende een aantal dagen of weken af te zien ergens op een onbewoond eiland? Wij vroegen het aan hem.

Driekus wil meedoen omdat hij naar eigen zeggen de nieuwe winnaar wordt en noemt daarbij de eigenschappen sociaal, vriendelijk, eigenwijs en een strategie speler. “Dat gaat het interessant maken.” Hij kijkt met liefde al jaren naar survivalprogramma’s. “Toen ik dit hoorde leek mij het een grote kans om dit eens in het echt te gaan proberen.”

Met welke bn’er(s) wil je op een onbewoond eiland zitten en waarom?
Naomi van Verseveld. Ik ken haar persoonlijk en het is een top meid!

Wat lijkt je het zwaarste? Waar zie je tegenop?
“Waar ik het meest tegenop zie is de hitte. Weinig vocht en zware lichamelijke oefeningen, en uiteindelijk toch alles bij elkaar houden!”

Maak je kans om in de finale te komen?
“Zeker maak ik dat! Met mijn kennis, doorzettingsvermogen en wilskracht staat niets mij in de weg!”

Wat heb je gedaan / ga je doen om aan stemmen te komen?
“Ik heb een aantal vrienden, vloggers en mijn neefje Driekes Hoekstra (winnaar bloed, zweet en tranen 2015) gevraagd het te delen op hun Facebook.”

Wie is je favoriete deelnemer?
“Mijn favoriete deelnemer was toch wel Ronell Langston Plasschaert of te wel Ronnie Flex. Hij hield het hoofd koel en was altijd vrolijk!”

Welke proeven spreken je het meeste aan?
“De hindernisbanen! Deze zijn pittig en moeten snel en vlot gebeuren. Met het warme weer, slechte voedsel en weinig water gaat dat zeker interessant en pittig worden.”

Tot slot roept Driekus jou op om op hem te stemmen. Er worden 100 mensen uitgenodigd voor de casting dag. 50 personen die de meeste stemmen hebben ontvangen (tot en met 20 maart) aangevuld met 50 personen die het productieteam selecteert. “Stem op mij en ik ga Etten-Leur op de kaart zetten via Expeditie Robinson!”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen