Weer meer geflits in West-Brabant

Foto: ADN Beeldredactie

De politie gaat na twee rustige jaren weer op volle kracht onaangekondigd hardrijders bekeuren, zo meldt BN De Stem. Vooral op wegen waar veel ongelukken gebeuren én waar mensen vaak te hard rijden komen meer mobiele snelheidscontroles.

Van de 3,2 miljoen bekeuringen die de afgelopen twee jaar werden uitgedeeld na mobiele flitscontroles, viel bijna de helft (1,5 miljoen) in de eerste vier maanden op de mat. Door CAO-acties in 2015 en softwareproblemen in 2016 kregen mensen volgens de politie in de laatste acht maanden van die jaren veel minder boetes na onaangekondigde flitsacties. ,,Maar daar komt dit jaar verandering in”, waarschuwt landelijk projectmanager infrastructuur van de politie Egbert-Jan van Hasselt. ,,Ik verwacht dat het aantal mobiele controles dit jaar hoger zal zijn dan de afgelopen jaren.”

Van januari tot mei 2017 is al een recordaantal van bijna achtduizend mobiele flitsers gesignaleerd, bijna 40 procent meer dan in dezelfde periode het jaar ervoor. Dat blijkt uit alle meldingen die sinds 2016 zijn ontvangen bij Flitsmeister. Deze app met verkeersinformatie waarschuwt een miljoen gebruikers voor flitsers, trajectcontroles en files.

Uit analyse van alle meldingen blijkt dat de A13 tussen Rotterdam en Den Haag dé flitshotspot van Nederland is. Vergeleken met andere regio’s werden in de regio West-Brabant in de eerste vier maanden van dit jaar weinig mobiele flitscontroles gemeld, behalve op de A16 tussen Hazeldonk en de Moerdijkbrug. Dat traject steekt er met 233 meldingen met kop en schouders bovenuit. Op de A4 tussen Bergen op Zoom en Steenbergen werd 42 keer geflitst. Wat de provinciale wegen betreft springt de N389 tussen Etten-Leur en Zevenbergen eruit (28 keer).

[Bron: BN De Stem]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen