Etten-Leur speelt De Koerskaart

Foto: gemeente etten-leur

Inwoners van Etten-Leur worden deze week uitgenodigd om mee te doen aan De Koerskaart. Op 4 september organiseert Team Etten-Leur de eerste, grote bijeenkomst. Doel is om met minimaal 1200 deelnemers een goede start te maken. Denk hierbij aan mensen uit het bedrijfsleven, zorg, verenigingen en organisaties, maar ook uit het onderwijs en welzijn.

Koerskaart is een gezelschaps- en vragenspel dat mensen in Etten-Leur inspireert en dichter bij elkaar brengt. Het spel geeft alle Etten-Leurenaren de kans om op een leuke manier met elkaar te praten over het leven kort bij huis. Mogelijke onderwerpen zijn: sport, zorg, de wijk waarin je woont, winkelen, vervoer, allerlei evenementen, gezond leven en elkaar helpen. Het doel is om met elkaar te veranderen, verbeteren en behouden wat goed is in Etten-Leur.

Team Etten-Leur, bestaande uit een groep van betrokken en enthousiaste inwoners van Etten-Leur, is een tijdje geleden gestart met het maken van De Koerskaart. Het Team werd hierbij financieel ondersteund door de gemeente, die zelf ook meedoet. De gemeente Etten-Leur hoopt via het spel zoveel mogelijk informatie te krijgen. Met die informatie wil men het beleid nog beter laten aansluiten op wat inwoners doen, denken en wensen. Het beleid wordt na de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018, op basis van het nieuwe raadsprogramma, in één keer bijgesteld. De Koerskaart is hiermee een mooie optelsom met diverse belangen: het brengt inwoners samen door middel van een gezellig spel én kan van invloed zijn op het komende beleid.

De Koerskaart is een grote kleurige poster met allerlei vragen. Per team worden niet alleen de vragen beantwoord, maar wordt ook duidelijk wat men belangrijk vindt, wat men graag anders ziet of waar men zich voor in wil zetten. Heb je een idee? Misschien vind je in je team wel medestanders en kun je je idee samen verder ontwikkelen!

Alle antwoorden worden op de poster genoteerd en kunnen worden toegevoegd aan een bestand via de computer.

Vind je het leuk om in te schrijven met je familie, (sport)vrienden of kennissen? Hou dan de berichtgeving van de gemeente in de gaten.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen