Cheers! bierfestival in Etten-Leur

Foto: Bierfestival Cheers

Na de vele bierfestivals de afgelopen tijd in Brabant, kon Etten-Leur niet langer achterblijven. Cheers To New Beers en café eigenaar Wim Roeloffs hebben de handen ineen geslagen om ook Etten-Leur te voorzien van een mooi bierfestival. Dit gaat gebeuren op zaterdag 30 september 2017 van 14:00 tot 22:00 uur.

In café-zaal Roeloffs kan men gaan genieten van alle verkrijgbare speciaal bieren. De organisatie heeft 5 micro-brouwerijen uitgenodigd die hun bieren gaan voorstellen en natuurlijk laten proeven. Ook zullen er nog een groot aantal speciaal bieren van diverse categorieën uit fles geschonken gaan worden. Voor degenen die geen alcohol kunnen of mogen drinken zijn er  diverse alcoholvrije dranken beschikbaar.

Dit zijn de bierbrouwers die je kunt gaan zien en proeven op het festival:

HILLDEVILS
Dare to taste is het motto van deze brouwerij uit Wouwse Plantage, in 2013 opgericht. Familie HillDevils bestaat uit Theo Marleen van Eekelen en Senne van Eekelen. Specialiteiten zijn IPA, Stouts en Barrel-Aged bieren wat op verschillende vaten gerijpt wordt. En uiteraard hun limited bier JaxXploded wat speciaal voor Cafe Jax is gebrouwen.

GEBROEDERS ROODBAARD BROUWERIJ
Drie zwagers en gebroeders voor het leven, vormen de Gebroeders Roodbaard Brouwerij. Deze brouwers zijn inmiddels in Steenbergen neergestreken met hun mooie brouwerij. In 2016 hebben de zwagers zich ingeschreven als brouwerij. De eerste bieren zijn inmiddels al uitgebracht. Ook liggen er een aantal mooie bieren al in het verschiet om uitgebracht te worden en misschien wel mee te nemen op 30 september.

STADSBROUWERIJ EINDHOVEN
Bijna twee jaar geleden is Stadsbrouwerij Eindhoven 100 Watt opgericht door een stel enthousiaste bierfanaten. De brouwerij ligt op de rand van hartje centrum in de oude Schellenfabriek. De brouwers creëren hier kwaliteitsvolle speciaalbieren van uiteenlopende stijlen als het tradionele blond, dubbel en tripel, maar ook upcomings als IPA, stouts en diverse seizoensbieren en uiteraard limited editions.

LUX BREWERY
Voor het ontstaan van Lux Brewery werd op de TU Eindhoven een bierbrouw commissie bij de studievereniging voor Werktuigbouwkunde, W.S.V. Simon Stevin, opgericht. Het eerste jaar werd er nog gebruik gemaakt van bestaande recepten, maar aan het einde van dat jaar zijn twee leden van de commissie zelfstandig gaan brouwen. In 2017 zijn de eerste nieuwe bieren al geïntroduceerd met de Luxe Frambozen Stout, de Luxe Barrel Aged Barley Wine en de Paradise Weisse (collab met Brouwerij de Mouterij). Daar komen nog meer nieuwe bieren bij.

DE SCHENKKAN
Een brouwer uit Etten-Leur kan uiteraard niet ontbreken op dit Bierfestival! Bierbrouwerij de Schenkkan is al rond 1635 opgericht aan de Lange Brugstraat 33 te Leur. In 1954 is de bierproductie helaas gestopt. Maar de brouwsels werden nieuw leven in geblazen. De bieren worden tegenwoordig gebrouwen bij de Scheldebrouwerij en de bieren worden verkocht in Slijterij 56 op de Leur. Momenteel wordt de mouterij door het Schutsgilde Sint Hubertus gebruikt als Gildehuis.

Op het festival zal ook een primeur geschonken worden: Bokkerijders van Brabandere Brouwerij. Een heerlijk nieuw bokbier. Dit bier is pas 3 weken na het festival te koop is in de winkels en cafés. Voor de innerlijke mens is er op deze dag eten verkrijgbaar in de vorm van een friet/snackwagen en de inmiddels welbekende “ Dokter Worst ” zal aanwezig zijn. Dit alles met de aanwezigheid van live muziek.

De entreeprijs voor het Cheers festival bedraagt € 15,- . Hiervoor krijg je (buiten gezelligheid en sfeer natuurlijk):

  • 1 Uniek festival proefglas (15cl)
  • 3 Consumptiemuntjes (t.w.v. € 2,00 p/stuk)
  • 1 Flesje water
  • 1 Festivalboekje met daarin alle beschrijvingen van de verkrijgbare bieren.

Extra munten kunnen los worden bijgekocht voor € 2,00 p/stuk. (dit kan zowel contant als d.m.v. pinnen).

Kijk voor meer informatie over het festival en over de brouwers op de website of Facebookpagina. De organisatie hoopt jullie allemaal te zien op 30 september bij café-zaal Roeloffs, Van Bergenplein 41 Etten-Leur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen