Etten-Leur valt op

Foto: Pexels

De donkere dagen komen er weer aan. Daarom besteden de basisscholen in Etten-Leur in de week van 23 oktober aandacht aan zichtbaarheid in het verkeer.

Opvallen in het verkeer is erg belangrijk. Met opvallen bedoelen we dan de zichtbaarheid van voetgangers en fietsers. In het donker ben je met donkere kleding aan niet goed te zien. Ook als je licht op je fiets het niet doet, ziet een automobilist je niet. Onzichtbaar zijn vergroot de kans op een aanrijding.

Extra aandacht

Daarom vraagt de gemeente Etten-Leur in de week na de herfstvakantie extra aandacht voor de zichtbaarheid in het verkeer. Dit doen zij met de actie Etten-Leur valt op! Op de basisscholen delen zij reflecterende armbanden uit die de kinderen, maar ook de ouders, op de mouw van hun jas kunnen dragen. Hiermee zijn ze beter zichtbaar in het verkeer. Tijdens de lessen besteden de scholen zelf ook extra aandacht aan opvallen in het verkeer.

Opvallen is van levensbelang

Met donkere kleding aan ben je pas vanaf 20 meter afstand te zien voor het verkeer in het donker. Met lichte kleding aan is dit 50 meter. Met reflecterende kleding is dit nog verder. Een auto die 50 kilometer per uur rijdt heeft 26 meter nodig om stil te staan. Bij donkere kleding heeft de auto dus onvoldoende kans om op tijd voor je te stoppen. Zichtbaarheid in het verkeer is van levensbelang!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen