Project Werk aan Werk groeit

Foto: Werkplein Hart van West-Brabant

Steeds meer ondernemers van de Industriële Kring Etten-Leur (IKE) zetten zich actief in om de afstand tussen de arbeidsmarkt en bijstandsgerechtigden te verkleinen. Eerder deden 37 bedrijven al mee aan het project Werk aan Werk. Tijdens een bezoek van zo’n 50 IKE-ondernemers aan het Werkplein hebben nog 18 IKE-ondernemers interesse getoond om aan te sluiten.

Binnen het project leren werkzoekenden de werkvloer kennen en de werkgever de werkzoekende. “Mensen in de bijstand hebben een afstand tot de arbeidsmarkt, maar de arbeidsmarkt heeft ook een afstand tot de bijstandsgerechtigden”, volgens Werkplein directeur Bas Kurvers. “Doordat de IKE-ondernemers hun deuren open zetten kunnen mensen op een laagdrempelige manier weer kennismaken met het werkproces en groeit hun zelfvertrouwen. Voor 22 mensen heeft dit tot nu toe ook nog eens rechtstreeks tot een nieuwe baan bij een van de deelnemende bedrijven geleid.”

De IKE heeft zich actief ingezet voor het project Werk aan Werk. Volgens bestuurslid Toon Verbraak spelen werkgevers een belangrijke rol in de toeleiding naar werk: “De IKE ziet de waarde in van sociaal ondernemen. Ook als bedrijven geen vacature hebben, kunnen zij veel voor mensen betekenen door meeloopdagen, rondleidingen, workshops en trainingsgesprekken. Bovendien zitten er ook gekwalificeerde mensen in de bijstand die bedrijven veel te bieden hebben, maar die alleen het juiste duwtje in de rug nodig hebben.”

Het project Werk aan werk is een initiatief van de gemeente Etten-Leur, het Werkplein Hart van West-Brabant en de Industriële Kring Etten-Leur. Het project slaat de brug tussen werkgevers en werkzoekenden doordat zij elkaar ontmoeten en leren wat ze van elkaar kunnen verwachten. In de twee jaar dat het project loopt zijn er onder meer 12 rondleidingen, 5 meeloopdagen en een marktdag georganiseerd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen