Ga naar buiten op Tweede Pinksterdag!

Foto: Pexels

Zoals elk jaar houden op Tweede Pinksterdag verschillende (agrarische) bedrijven in en rond Etten-Leur een open dag. Met veel enthousiasme zetten de eigenaren op 21 mei hun terrein open voor bezoekers. Er is van alles te zien en te beleven, helemaal voor de kinderen, dus grijp je kans en ga Tweede Pinksterdag naar buiten!

Waar kun je heen op 21 mei?

Menmoerhoeve en AAI Kairos (Zundertseweg 66)

De Menmoerhoeve is ondertussen bij veel mensen in Etten-Leur en omstreken een begrip. De kinderboerderij, de dieren, de camping en het restaurant zijn een trekpleister voor jong en oud. Pas geleden is het restaurant volledig vernieuwd. Nog niet van buiten of van binnen gezien? Zet een bezoek aan de Menmoerhoeve dan zeker op je lijst.

De open dag bij de familie van Dijck is van 10.00 tot 16.00 uur. Er zijn rondleidingen met veel uitleg over bijvoorbeeld de moestuin en de vlindertuin. Ook Animal Assisted Interventions Kairos laat zien wat het met haar paarden te bieden heeft. Zij zetten de deuren van de blokhut en de bak open van 11.00 tot 15.00 uur. Je herkent de eigenaresse, vrijwilligers en stagiaires van Kairos aan de paarse polo’s.

De Santspuy (Zandspui 45)

Zet de zintuigen aan het werk en proef de landelijke sfeer op wijn en aspergeboerderij De Santspuy. De Santspuy organiseert op 21 mei verschillende activiteiten, zoals een speelbos, bloemschikken, proeverij en rondleidingen over de aspergevelden. De open dag duurt van 10.00 tot 17.00 uur.

IJsboerderij Heidehoeve (Hoge Bremberg 33)

De IJsboerderij opent de staldeuren tussen 10:00 en 16:00 uur en toegang is gratis. Zo kan jong en oud zien én beleven waar de melk van Campina vandaan komt. Op de boerderij is van alles te doen: rondleiding, boerenstormbaan, melkbusheffen, skippy-koe racen en proeven bij de Zuivelbar. Tip: doe gemakkelijke kleding aan voor de boeren stormbaan. Let op: huisdieren (inclusief honden) niet toegestaan! 

Aardbeiden en Zomerfruit van Haperen (Rithsestraat 128, Breda)

Ontdek de lekkerste aardbeien en ander zomerfruit bij de familie van Haperen. In deze moestuin van Breda worden al generaties lang fris zacht fruit zoals heerlijke aardbeien en smaakvolle groentes geteeld. De open dag is van 10.00 tot 16.00 uur.

Melkveebedrijf de Kleine Meren (Hellegatweg 31, Rijsbergen)

Kom kalfjes aaien, naar de koeien kijken en verse melk of andere producten proeven. Ook voor de kinderen zijn er leuke activiteiten van 10.00 tot 16.00 uur.

Kersenkwekerij de Lieshof (Liesstraat 97, Breda)

De kersen zijn al mooi aan het kleuren op de kersenkwekerij de Lieshof. Van 10.00 tot 16.00 uur kunnen kinderen cupcakes versieren, proefjes doen bij de tafel van de Avans Hogeschool en mooie bloemstukjes maken bij de dames van Groei en Bloei. De imker op de boerderij geeft uitleg over de bijtjes.

Bovenstaande zes boerderijen zijn onderdeel van Beleef de Rith. Uitstekend op de fiets te doen!

Stichting Zorgboerderij de Bremberg (Lage Bremberg 35)

Zorgboerderij de Bremberg richt zich op natuurbeleving en zinvolle dagbesteding. Benieuwd hoe groen hun terrein eruit ziet en wil je weten wat ze precies doen? Modder tussen je tenen, kikkers in je schepnet; kom en beleef tussen 10.00 en 16.00 uur de Bremberg!

Stichting IJgenwys en anders (Markenland 96)

Stichting IJgenwys en anders is een activiteitencentrum dat de deuren opent van 11.00 tot 17.00 uur. Kom kijken wat IJgenwys en anders inhoudt, wat de deelnemers doen en wat zij maken. Er zijn IJgenwys lekkere poffertjes, diverse aanbiedingen van zelf gemaakte vliegengordijnen en een roofvogel show.

En nu maar hopen dat het weer meewerkt!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen