Even een half uurtje voor jezelf

Foto: redactie

De 31-jarige Ronny is onlangs ondernemer van de maand geworden! Zijn BarberRonny aan de Nieuwe Kerkstraat is de eerste officiële barbershop in Etten-Leur.

“Heel erg tof en onverwachts,” is zijn reactie op de uitverkiezing. “Mensen kwamen langs en vertelden dat zij op mij gestemd hadden. En dat ze het mij zo gunnen,” vertelt Ronny in zijn shop. Voorbijgangers en klanten leefden tijdens de verkiezing met hem mee. “We gaan knallen hè, Ronny. Dat jij ondernemer van de maand gaat worden,” liet een klant hem enthousiast weten.

De verkiezing volgde Ronny via social media. “Of ik nu wel of niet zou winnen, we werden als ondernemers sowieso in het zonnetje gezet. Het is leuk om waardering van mensen te krijgen.” De barbier is daar naar eigen zeggen te nuchter ingestapt.

Uitgroeien tot een begrip

De ondernemer is blij met hoe het nu gaat. Steeds meer mannen weten zijn shop te vinden. “Ook vele Bredanaars komen naar Etten-Leur, die mij nog kennen uit de periode dat ik daar knipte.” Van jong tot oud knipt en scheert hij, tot aan 85-jarige mannen aan toe. Hij wil uitgroeien tot een begrip in Etten-Leur. En als het aan hem ligt, ook tot zijn laatste dag. Een voorbeeld voor hem is Hein van Gastel die als 80-plusser nog steeds wekelijks staat te knippen. “Ik vind het prachtig om te doen!”

“De tijd nemen voor klanten wordt erg op prijs gesteld. Even een half uurtje niks, je telefoon uit. Even een half uurtje voor jezelf.” Iets wat Ronny iedere man kan aanraden. “Naar een barbershop ga je om door een man geknipt te worden. En het mannenpraatje.”

Anderen het vak leren

Het ambacht leert hij zijn leerlingen op het Kellebeek college in Roosendaal. Bang dat hij zijn toekomstige concurrenten aan het opleiden is, is hij niet. “Ik zie iedereen als collega. Dat houdt je sterker. Je kan altijd van elkaar leren. Je kan toch niet iedereen knippen. Het houdt mij scherper.” Hij onderstreept dat het goed is dat er meer vraag naar en kennis over het ambacht is. Leerlingen leert hij ook om te letten op de complete hoofdverzorging, zoals de wenkbrauwen en de oren.

Kappers die zich echt in het barbiersvak willen specialiseren kunnen naar zijn shop komen. Op termijn komt er ook een tweede kappersstoel bij, waardoor hiervoor ook meer mogelijkheden komen. Ook geeft hij zijn klanten tips hoe ze baarden en haar het beste kunnen verzorgen. “Een baard heeft de juiste verzorging nodig. Zoals je haar gel, wax of verzorging nodig heeft, heeft je baard dat ook nodig. Shampoo, olie en wax is er specifiek voor je baard. Een baard en je hoofdhaar zijn een andere haarsoort.”

Samen sterk in Etten-Leur

Als ondernemer wil hij zo veel mogelijk samen werken en doen. Zo sponsort hij samen met een schilder trainingspakken bij Internos. “Samen staan we sterk als ondernemers. Samen maken we Etten-Leur. Als alle zakelijke mensen in Etten-Leur samen kunnen we tot iets leuks komen.”

Dit liet hij ook blijken met de succeswensen richting de andere genomineerden:

  • Wat is een barbier zonder tattoo? (Long Bridge Tattoo)
  • Wat is een barbier zonder de jaren ‘20 ‘30 moves? (Danscentrum Goetjaer)
  • Wat is een barbier zonder de technologie? ( It4sale)
  • Wat is een barbier als de “barbershop“ stopt met ademen?! (Uitvaartverzorging Jan de Wit & Zn)

Meer over BarberRonny

  • Adres: Nieuwe Kerkstraat 50B Etten-Leur
  • Website: BarberRonny.nl
  • Ook te volgen via Twitter, Snapchat, Instagram en Facebook

Ondernemer van de maand

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen