24 augustus: Nacht van de Vleermuis én Nachtvlinders in Zevenbergen

21 aug , 7:45 Nieuws
oudenbosch
IVN
In samenwerking met het MEC Zevenbergen organiseert IVN Dintel- en Marklanden op zaterdag 24 augustus de ‘Nacht van de Vleermuis’. Dit jaar komt ook het onderwerp ‘Nachtvlinders’ aan bod. Deze leuke excursie vindt plaats op het terrein van het MEC / Kinderboerderij in Zevenbergen.
Na ontvangst met koffie en thee krijg je een korte presentatie over vleermuizen en nachtvlinders. Daarna maak je, op het dan donkere terrein van het MEC annex Kinderboerderij, een paar aantrekkelijke plekken om de nachtvlinders te lokken.
Vervolgens maak je een korte wandeling door de omgeving, op zoek naar vleermuizen. Met een beetje geluk gaan we ze zien, maar we gaan ze zeker horen met onze batdetectors! Wanneer we terugkomen bekijken we de aangetrokken Nachtvlinders en vertelt een deskundige meer over de soorten die we aantreffen.

Meld je nu aan!

Dankzij de samenwerking met MEC Zevenbergen is de toegang gratis. Schrijf je nu in via de website van IVN Dintel- en Marklanden en vul bij onder Activiteit datum 24 augustus en naam Nacht van de Vleermuis in.
Tijd: 19:30 uur (zaal open 19:00 uur)
Locatie: MEC Zevenbergen, kinderboerderij de Dierenploeg, Vlimmeren 1, 4761 NX  Zevenbergen