Cursusdag Kinderen leren paardrijden bij Stal ’t Sander

Foto: Pexels

Paardrijles geven aan kinderen kent vele facetten. Niet alleen de technische informatie moeten worden overgebracht. Er komen ook andere vaardigheden bij kijken. Sociale vaardigheden bijvoorbeeld. Om als instructeur/begeleider duidelijk, kundig en vriendelijk te kunnen omgaan met iedereen.

Aandacht voor pedagogische kennis
Maar ook pedagogische kennis is prettig.Want geen kind, pony en ouder is hetzelfde en toch is het de bedoeling dat iedereen plezier beleeft aan het leren paardrijden. Instructeurs en begeleiders hebben te maken met ingewikkelde situaties waarbij relaties en verschillen een grote rol spelen.

De andere kant van het lesgeven
Deze cursusdag gaat over al ‘die andere kant’ van het lesgeven. Je krijgt meer inzicht in alles wat er kan spelen in en rondom de rijbaan tijdens het lesgeven aan kinderen. En ook proberen we grip te krijgen op situaties die dagelijks voorkomen. Met de juiste theorie kan de praktijk beter worden begrepen!

Licentiepunten voor KNHS geregistreerde instructeurs
Geschikt voor instructeurs, maar ook voor pedagogisch begeleiders of ouders. Kortom; voor iedereen die ‘iets’ heeft met paarden, begeleiden/lesgeven en kinderen. Voor deze cursusdag ontvangen KNHS geregistreerde instructeurs 80 KNHS licentiepunten.

Docent:Barbara Wielders
De prijs is inclusief koffie/thee, lunch en cursusmateriaal (reader). Daarnaast kun je kiezen voor een ticket zonder of mét het boek ‘Kinderen leren paardrijden, herziene versie’. De docent is Barbara Wielders.

Wanneer: Vrijdag 22 juni
Aanvang: 10.00u tot 16.00u
Waar: Stal ’t Sander (Sander 13/15 Etten-Leur)

Voor deze cursusdag zijn helaas geen tickets meer te bestellen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen