Nieuwe digitale aanvraagformulieren bij Werkplein

Op de website van het Werkplein Hart van West-Brabant kunnen mensen nu met DigiD een vergoeding voor de eigen bijdrage rechtsbijstand aanvragen. Dat was al mogelijk voor het aanvragen van een bijstandsuitkering en financiële steun voor kleine zelfstandigen (bbz).

Het Werkplein heeft haar bestaande papieren aanvraagformulieren tegen het licht gehouden om de formulieren toegankelijker en digitaal beschikbaar te maken. De komende maanden gaat het stapsgewijs nieuwe digitale aanvraagformulieren op de website introduceren. Een aanvraag doen met de nieuwe formulieren kan dan voortaan 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Hulp bij aanvragen aan de telefoon en de balie

Omdat niet iedereen handig is met computers, kunnen mensen die hulp nodig hebben hiervoor bellen of langskomen op het Werkplein. Een medewerker helpt je dan op weg of vult samen met jou de vragenlijst in. Op het Werkplein staan computers klaar voor mensen om de website te gebruiken.

Eenvoudiger aanvragen

Het online formulier controleert automatisch op volledigheid en juistheid. De baliemedewerker doet dat ook. Hierdoor verwacht het Werkplein veel vaker in één keer alle benodigde gegevens te ontvangen. Met de huidige papieren aanvraagformulieren gebeurt het vaak dat mensen achteraf nog ontbrekende gegevens moeten aanleveren. Met de nieuwe aanpak weten mensen sneller waar ze aan toe zijn.

Werkplein Hart van West-Brabant

Het Werkplein Hart van West-Brabant biedt inkomensondersteuning en begeleidt bijstandsgerechtigden om weer aan het werk te gaan. Het Werkplein is er voor alle inwoners van de gemeenten Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk, Roosendaal, Rucphen en Zundert.

Wat vind je nog meer op de website?

De website van het Werkplein biedt een overzicht van alle ondersteuningsvormen op het gebied van werk en inkomen. Naast het indienen van een aanvraag kunnen bezoekers hier ook informatie vinden over andere lokale, regionale en landelijke regelingen. De teksten zijn geschreven met hulp van een testpanel van laaggeletterden. Ook is de website toegankelijk gemaakt voor blinden en slechtzienden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen