Nieuw distributiecentrum MediaMarkt goed voor 150 nieuwe banen

Foto: Heylen Group

In Etten-Leur is de bouw gestart van een state-of-the-art distributiecentrum van 70.000 m² voor MediaMarkt Nederland. Dat zal naar verwachting 150 nieuwe banen voor de regio opleveren.

MediaMarkt Nederland tekende een overeenkomst voor logistieke dienstverlening bij ID Logistics. Dat sloot op haar beurt een huurovereenkomst met Heylen Warehouses, de grootste Belgische vastgoedinvesteerder in Nederland, voor 55.000 m² aan opslagruimte. Het nieuwe distributiecentrum wordt gebouwd aan de Oude Kerkstraat 8. In juni moet het operationeel zijn.

Op 17 januari is er een persbijeenkomst met de directies van MediaMarkt Nederland, Heylen Warehouses en ID Logistics. Ook burgemeester Miranda de Vries en Wethouder van der Bijl zijn daarbij aanwezig om hun reactie te geven. Zij zeggen nu al blij te zijn met de de werkgelegenheid die de komst van het distributiecentrum voor de regio biedt.

Komst distributiecentrum ook prettig voor consument

De bouw zorgt voor een centrale organisatie en sterke verbetering van de bevoorrading en distributie van de winkels van MediaMarkt. Dat gebeurt nu nog vanuit Nieuwegein. Het verbeteren van de efficiëntie voor leveranciers zal uiteraard een positieve impact hebben op de service voor de consument, zowel online als in de 49 MediaMarkt-vestigingen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen