Etten-Leur viert Nationale Boomfeestdag op woensdag 13 maart!

Foto: Pexels

De Nationale Boomfeestdag vindt voortaan plaats op de tweede woensdag in maart. Dit jaar valt dat op woensdag 13 maart. Het thema van dit jaar luidt ‘Ieder kind een boom’. De bedoeling is om elk kind in zijn of haar basisschooltijd minstens één eigen boom te laten planten: ieder kind een boom. Voor kinderen is dit een bijzondere natuurervaring. Het doel is kinderen enthousiast maken voor het belang van bomen en natuur.

Basisschoolleerlingen planten bomen en struiken
In Etten-Leur vieren we ook de Nationale Boomfeestdag. Ongeveer vijftig kinderen van basisschool De Leest, gaan aan de Bankenstraat 21 in Etten-Leur bomen en struiken planten. Dat doen de kinderen samen met vrijwilligers van het waterschap Brabantse Delta, Brabants Landschap, KOEPEL (de Marktplaats voor cultuur en natuureducatie van de gemeente Etten-Leur) en de eigen leerkracht. Naast het planten van bomen en stuiken krijgen de kinderen een rondleiding in de kas waar kruiden worden gekweekt. Voor de vrijwilligers is er warme chocolademelk, koffie en thee. De kinderen ontvangen na afloop een gadget als aandenken aan de Boomfeestdag; een handige appelbewaardoos.

Wethouder trapt boomfeestdag af
Wethouder van Aert trapt rond 9.45uur af en plant samen met de leerlingen de eerste bomen in de grond. De organisatie van deze Boomfeestdag is in handen van KOEPEL en het Brabants Landschap (Arjen en Ankie Stoop).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen