Camera’s bij spoorwegovergang van station

Foto: Pixabay

ProRail gaat het gedrag van reizigers en passanten op de oversteekplaats bij het station vastleggen met een camera. Naast Etten-Leur komen er ook camera’s op de oversteekplaatsen van de stations Oss, Deurne en Tiel. ProRail gebruikt de beelden om de veiligheid te verbeteren.

Uit meldingen van machinisten is bekend dat er af en toe gevaarlijke situaties plaatsvinden op overpaden bij deze stations. Bijvoorbeeld omdat het heel erg druk is en mensen op het laatste moment nog oversteken. ProRail meldt op haar website: ‘De camera’s leveren waardevolle beelden die we goed kunnen gebruiken om de veiligheid verder te verbeteren. De camera’s voldoen aan de privacywetgeving en de plaatsing gaat in overleg met de betrokken gemeenten.’

Eigen Weg

ProRail laat in de week van 15 april de camera(’s) op het station in Etten-Leur en Oss plaatsen. In Deurne en Tiel is dat afgelopen week gebeurd. De camera’s blijven zeker vier weken staan om het gedrag goed te monitoren. Daarna volgt een analyse. ProRail laat bij de overpaden ook een bordje ophangen met het opschrift ‘Eigen Weg’. Dat is nodig om de juridische status van de overpaden in stand te houden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen