Achterban van 6 verenigingen in Etten-Leur brengt 9.416 euro bij elkaar voor de clubkas

Foto: Pexels

Een mooie opsteker voor 6 verenigingen in Etten-Leur. Dankzij hun achterban konden zij in 2018 hun clubkas aanvullen met 9.416 euro. Dit bedrag is binnengekomen via de VriendenLoterij. vv De Sportvriend Etten haalde het hoogste bedrag op, namelijk 3.679 euro.

Bij de VriendenLoterij kun je met je mobiele telefoonnummer als lotnummer specifiek meespelen voor een club of vereniging. De helft van ieder lot waarmee je meespeelt, gaat direct naar de clubkas. In 2017 ontvingen de clubs in Etten-Leur nog 6.722 euro vanuit de VriendenLoterij. Ook toen ontving vv De Sportvriend Etten de grootste bijdrage, net onder het bedrag van 2018.

De opbrengsten worden in het algemeen besteed aan een nieuw trainingsveld, een opknapbeurt van een clubhuis en hulp aan jong en oud in de regio.

Meespelen voor je eigen club

In Nederland genereren enkele duizenden clubs, verenigingen en stichtingen via de VriendenLoterij extra inkomsten. Dit jaar keerde de loterij een recordopbrengst van ruim 5,8 miljoen euro uit.

De VriendenLoterij is hierdoor een structurele financier voor veel organisaties. Clubs en verenigingen die nog niet aangesloten zijn, kunnen zich bij nogĀ de VriendenLoterij aanmelden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen