Update: zieke Ksenia Putter in New York voor experimentele behandeling

Foto: Crowdfunding doneerdoel.nl

Eerder deze week berichtten we over de Etten-Leurse, negenjarige Ksenia Putter, waarbij in februari een zeldzame vorm hersenstamkanker werd vastgesteld. In het Maxima Medisch Centrum werd Ksenia behandeld met radiotherapie en experimentele medicatie. Begin april bleek dat deze behandeling helaas niet het gewenste resultaat had en kreeg de familie het trieste nieuws dat men in Nederland niets meer kon betekenen. Ksenia is in ons land uitbehandeld. Je hoeft niet over een groot inlevingsvermogen te beschikken om je voor te stellen, hoe groot en verdrietig dit slechte nieuws voor Ksenia, haar ouders, broertje, familie en omgeving moet zijn.

Afgelopen dinsdag vertrok Ksenia, samen met haar ouders en tweelingbroertje naar New York, waar ze mee doet aan een proef (een zogenaamde ONC201 trail), de enige hoop op verbetering van haar medische situatie. Ondertussen is vanuit de directe omgeving van de familie in de media aandacht gevraagd voor haar situatie en stromen de donaties binnen.

Door middel van allerlei initiatieven werd er al een bedrag van bijna tienduizend euro bij elkaar gehaald. Het begin is gemaakt en dit moet voor de familie als troostend worden ervaren!

Op 26 april heeft de familie in New York een gesprek gehad met dr. Sharon Gardner. Zij heeft informatie gegeven over het verloop van de behandelingen.

Er is een interval van telkens drie weken. De eerste drie weken moet Ksenia veel terugkomen. Ze krijgt dan medicijnen en er worden bloedtesten gedaan. In de tweede periode van drie weken moet ze één keer per week terugkomen. In de laatste periode krijgt ze medicijnen mee en vanaf dan moet ze elke drie weken terugkomen. Dit twee jaar lang.

Op dinsdag 30 april krijgt Ksenia een begin-MRI en als het goed is, start de behandeling op maandag 6 mei.

De bedoeling is om tot 17 juni in New York te blijven en dan naar Nederland te vliegen, waarna de familie iedere drie weken terug naar New York gaat voor een behandeling van één dag met medicijnen en bloedtesten.

Voor de experimentele behandeling van Ksenia en alle medische reis- en verblijfkosten is een streefbedrag van 70.000 euro nodig. Ieder bedrag is natuurlijk van harte welkom, als ook aanvullende ideeën om de inzamelingsactie te ondersteunen. Mocht er na de behandeling geld over zijn, zal dit geschonken worden aan Stichting Semmy en/of Kika.

Ben jij betroffen door dit verhaal en wil je doneren? Dit kan nog steeds via www.doneerdoel.nl – Samen sterk geeft hoop en alle kleine beetjes helpen! Delen wordt gewaardeerd.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen