Volg jij de strip Bumpie al?

Foto: Johan van der Kar

Een hond met een eigen strip, daar droomt elk baasje toch van? Voor hond Doppie uit Etten-Leur werd het werkelijkheid. Johan van der Kar tekende De avonturen van Doppie en meer dan 1300 fans volgde op Facebook elke week de avonturen van het lieve hondje. Helaas overleed in december Doppie geheel onverwachts en veel te jong. De strip stopte, maar nu is er een opvolger: Bumpie, het halfzusje van Doppie.

De strip over Doppie is voor de lol begonnen. Johan van der Kar en zijn vrouw Anja maakten er een Facebookpagina van en dat werd een groot succes. Na het overlijden van Doppie kregen zij dagelijks de vraag of er weer een strip kwam. Mensen misten de gekke avonturen van het hondje. Als een wonder werd toen Bumpertje geboren, het halfzusje van Doppie. Op 17 mei is het hondje 3 maanden oud. In overleg met baasjes Bram en Lidwien is besloten om opnieuw met een strip te beginnen, onder de naam Bumpie.

Al bijna 500 mensen volgen nu de wereld van Bumpie op de Facebookpagina van Bumpie, getekend door Johan van der Kar. Hij is zelf een grote fan van Guust Flater en dat is in zijn strip terug te vinden.

Wie is Bumpie?

Bumpie is knap, lief, speels en ondeugend. Ze is een echte uitdaging voor Bram en Lidwien, die in de strip in de hoofdrol staan. In zo grappig mogelijke sketches, met het liefst een oneliner, laat Johan van de Kar zien wat de baasjes met Bumpie meemaken. Voor alles hebben ze wel een oplossing. Daarnaast zijn er vaste figuranten in de strip. Zo zijn er de echte buren Ingrid en Gerard. Gerard is vaak de dupe en Ingrid is nooit met haar gezicht in beeld, hoogstens en bril en een pony. Zij voeren de onmogelijkste taken uit. Verder komen er regelmatig nieuwe figuranten in de strip voor, zoals Huib van ’t Hof, een buurman van de tekenaar en groot fan.

Het zal waarschijnlijk niet lang meer duren voordat Joke Roks en Dunond weer eens langs komen. Jac van Dongen en zijn cafe De Klomp doen ook weleens mee, evenals verschillende stamgasten.

Ook meelachen met Bumpie?

Benieuwd naar welke uitdagingen Bumpie en haar baasjes komen te staan? Elke zondag rond 11 uur (kan weleens later zijn) komt er een nieuw avontuur op de wereld van Bumpie. En soms op woensdagavond ook, als de tekenaar tijd heeft. Johan en zijn vrouw hebben tijdens de voorbereidingen al de grootste lol!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen