€ 38.150 naar hospice Marianahof dankzij Roparunteam Swietelsky Go4Life

Foto: Roparunteam 248 Go4Life

Na 536 kilometer lopen en fietsen van Parijs naar Rotterdam mocht het Etten-Leurse Roparunteam Swietelsky Go4Life maandagavond bij café Roeloffs het applaus in ontvangst nemen. Vrienden, familie en bekenden waren hier getuige van de bekendmaking van het bedrag dat het team namens Stichting Roparun kon uitreiken aan hospice Marianahof in Etten-Leur.

Wethouder Kees van Aert trapte na de binnenkomst van het team af met lovende woorden over de geleverde prestatie. De Roparun is een groots evenement waarmee teams door heel Nederland zoveel mogelijk geld ophalen voor palliatieve zorg. Het Etten-Leurse team liep dit jaar voor hospice Marianahof. In het hospice worden mensen in een huiselijke sfeer verzorgd in hun laatste levensfase.

Gelopen voor Marianahof

Na dankbare woorden van Martin den Hartog, bestuurder van Avoord, overhandigde teamcaptain Trudie de Jong de cheque met een bedrag van € 38.150. Dat geld komt goed van pas voor nieuw interieur.

Afzien voor het goede doel

De Roparun is de spreekwoordelijke kers op de taart voor team Swietelsky Go4Life. Het team zet zich elk jaar in om zoveel mogelijk geld op te halen voor palliatieve zorg. Als tegenprestatie leggen zij in estafette de 536 kilometer van Parijs naar Rotterdam af. Om deze prestatie te leveren bestaat het team uit 24 leden.

  • 8 lopers (Brian, Wendy, Kim, Wim, Christ, Joris, Marieke en Roel)
  • 4 fietsers (Els, Tijs, Kees en Kitty)
  • 1 fysio (Romy) en 2 masseurs (Bas en Peter)
  • 3 cateraars (Trudie, Jacqueline en Marloes)
  • 6 chauffeurs/navigators (Eric, Linda, Erik, Piet, Ad en Tom)

Iedereen levert tijdens de Roparun zijn of haar eigen bijdrage om de finish op de Binnenrotte te halen. Al die kilometers gaat niemand in de koude kleren zitten. Vooral de heuvels in Frankrijk en België bleken flinke kuitenbijters. Romy, Bas en Peter deden er echter alles aan om iedereen zo goed mogelijk op te lappen – met succes. Het team haalde gezamenlijk Rotterdam, waar het elk jaar weer groot feest is. De foto’s vind je op de Facebookpagina van team 248 Go4Life.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen