Aftrap ‘Etten-Leur valt op!’, op basisschool D’n Overkant

Foto: Pexels

De gemeente Etten-Leur organiseert samen met de basisscholen acties om de zichtbaarheid in het verkeer te verbeteren. Dit onder het motto ‘Etten-Leur Valt Op!’ Op de scholen is er aandacht voor zichtbaarheid tijdens verkeerslessen, worden er spaakreflectoren uitgedeeld en wordt er stoepkrijt-graffiti gespoten bij fietsenstallingen.

Aftrap op basisschool D’n Overkant
Op dinsdag 5 november om 15:15u bezoekt wethouder Van Aert basisschool D’n Overkant. Zij hebben bij de ANWB meer dan 20 sjablonen voor stoepkrijt-graffiti aangevraagd, waarop staat: ‘Zet je licht aan’. Hiermee spuiten ze graffiti bij de fietsenstalling en op fietspaden om aandacht te vragen voor het aanzetten van het licht op de fiets. Vooral jongeren vergeten vaak hun verlichting aan te zetten.

ValOpShop
Op donderdag 7 en vrijdag 8 november komt de landelijke ‘ValOpShop’ naar Etten-Leur. Deze “shop” bestaat uit een opvallende bus en een promoteam. Zij spreken fietsers aan op hun zichtbaarheid in het verkeer. Er is ook een mobiele fietsenmaker bij aanwezig. Die kan kleine reparaties uitvoeren. Fietsers kunnen hier bijvoorbeeld ook een lampensetje aanschaffen en laten installeren. De ValOpShop staat deze dagen op drukke fietsroutes langs de Parklaan en Bredaseweg. Beide locaties zijn vlakbij een middelbare school.

!! De ValOpShop staat op donderdag 7 november van 6:45 uur tot 8:45 uur op de Parklaan en op vrijdag 8 november op dezelfde tijden op de Bredaseweg. Wethouder Van Aert neemt op donderdag tegen 8 uur een kijkje bij de shop aan de Parklaan.

Afsluiting bij De Vincent
Om de week af te sluiten organiseert Basisschool IKC de Vincent een leuke actie op het schoolplein. Hier spellen ze de woorden ‘Val Op!’. De kinderen dragen daarbij felgekleurde hesjes en reflecterende armbanden (foto ter illustratie!). Wethouder Van Aert is hierbij aanwezig om 9:15 uur.

Donkere dagen
Afgelopen weekend is de wintertijd ingegaan. De dagen worden steeds korter. Het is daarom belangrijk om goed op te vallen op de weg. Dit geldt zeker voor voetgangers en fietsers die extra kwetsbaar zijn. De oproep van deze week is daarom: zorg dat je fietsverlichting het goed doet en ook aan staat. En draag als voetganger een hesje of reflecterende armbanden. Zo zien andere weggebruikers je goed.

Landelijke en provinciale campagne
Met deze acties wordt aangesloten bij de landelijke fietsverlichtingscampagne. Deze is op 28 oktober van start gegaan. Daarnaast is 2019 het ‘Jaar van de zichtbaarheid’ in de provincie Noord-Brabant. De publiekscampagne van ‘Brabant gaat voor NUL verkeersdoden’ maakt weggebruikers bewust van hun eigen gedrag in het verkeer.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen