De Grient ook een AED door crowdfunding!

Foto: Hartstichting

Het initiatief van buurtpreventieteam De Grient blijkt een goede zet. Maandag 16 december 2019 is door middel van crowdfunding het streefbedrag van € 2050,- bereikt om ook de Grient van een automatische externe defibrillator (AED) te voorzien. Met de AED in de Grient is reanimatie binnen 6 minuten nu ook mogelijk in deze wijk.

Een AED redt levens bij een hartaanval. Binnen 6 minuten reanimeren vergroot de kansen aanzienlijk voor het slachtoffer. Voor het aanschaffen, onderhouden, verzekeren van een AED voor de duur van 8 jaar is een behoorlijk bedrag nodig. De gemeente Etten-Leur stelt de helft hiervan beschikbaar. De rest dient door ​anderen te worden bijeengebracht.

Crowdfunding
De crowdfunding voor de AED in de Grient vond plaats via Geef.nl. Afgelopen maandag werden nog twee grote sponsorbedragen bijgeschreven. Het grootste deel van het doelbedrag is bijeengebracht door giften van bewoners van de wijk. De grotere giften kwamen van Wijkvereniging Grient/ Sanderbanken en Aannemingsbedrijf Lindeloof. Het aannemingsbedrijf Lindeloof verzorgt de renovatie van de Wildbaan.

Plaats van de nieuwe AED
Halverwege de Wildbaan, centraal in de wijk, krijgt de AED zijn plaats aan de flat naast het park. Flat-eigenaar ALWEL maakt dit mogelijk. Als de AED een keer gebruik wordt, zorgt HartVeilig Etten-Leur dat de AED weer gebruiksklaar wordt teruggeplaatst.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen