Onthulling kunstwerk wijk Banakkers

Foto: Pexels

In de wijk Banakkers plaatst de gemeente in maart een nieuw kunstwerk. Op 13 maart onthult wethouder Ger de Weert om 14.30 uur het kunstwerk in het bijzijn van de kunstenares. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

ANIMO
Door de gemeenteraad is een aantal jaren geleden bepaald dat in elke nieuwe wijk een kunstwerk komt, dat gefinancierd wordt uit de opbrengst van de grondverkoop. Op advies van de Commissie Beeldende Kunst in de Wijken, die bestaat uit vaste leden en wijkbewoners van de wijk Banakkers, heeft de gemeente Etten-Leur gekozen voor het kunstwerk ANIMO van kunstenares Saske van der Eerden. Het kunstwerk komt te staan op het grasveld aan de Kerkwerve bij het speelveldje. Het kunstwerk is speciaal voor deze locatie ontworpen. Saske heeft zich laten inspireren door het speelveldje. Animo is hét markeringspunt voor de wijk, het draagt bij aan het gevoel van thuiskomen en thuis zijn.

Totstandkoming
Voor de kunstopdracht is een advertentie geplaatst in een kunstblad en op verschillende sociale media, en eenennegentig kunstenaars hebben hierop gereageerd. Op basis van het programma van eisen zijn uiteindelijk drie kunstenaars geselecteerd die een schetsontwerp hebben gemaakt, waarna het ontwerp van Saske van der Eerden werd uitgekozen.

Saske van der Eerden
Saske is een kunstenares en vormgever die woont en werkt in Haarlemmermeer. Zij is gespecialiseerd in het ontwerpen en vervaardigen van kunst voor de openbare ruimte. Veel van haar projecten voert ze uit in samenwerking met haar broer Teun van der Eerden. Een beroemd werk van haar is bijvoorbeeld De Kus en het Konijn in het Vondelpark in Amsterdam en het Kissing Couple XXXL in Amsterdam.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen