Koppelbedden voor Avoord

Foto: Avoord

Avoord krijgt zes koppelbedden dankzij Roparunteam Swietelsky Go4Life. Dit team heeft vorig jaar met hun deelname aan de Roparun aandacht gevraagd voor een specifiek doel van Roparun, namelijk koppelbedden voor Avoord.

Fysiek dichtbij
Rob Kremers, manager hospice Marianahof, vertelt: “een koppelbed is een logeerbed wat een eenpersoons hoog-laag zorgbed in een handomdraai een volwaardig tweepersoonsbed maakt. Op deze manier is het mogelijk om, ook wanneer een naaste in een zorgomgeving moet verblijven, nog fysiek dichtbij diegene te zijn. Zo kunnen zij net als thuis een hand vasthouden, tegen elkaar aankruipen of samen naar muziek luisteren.”

Vijfhonderd koppelbedden in Nederland
Stichting Roparun verspreidt vijfhonderd koppelbedden in Nederland. Avoord krijgt in totaal zes koppelbedden. Rob: “Één van de zes koppelbedden is voor hospice Marianahof. Wij zijn erg blij dit bed te mogen ontvangen. De overige bedden worden verspreid over de verpleeghuizen van Avoord. Vanwege de coronatijd moeten we wel kritisch kijken naar de inzet van de koppelbedden.”

Samenwerking
Roparunteam Swietelsky Go4Life is vorig jaar intensieve samenwerking aangegaan met hospice Marianahof. Bij deze samenwerking zet team Go4Life zich in voor het realiseren van de zaken waarvoor in de reguliere financiering geen middelen beschikbaar zijn. De Roparun is een estafetteloop van meer dan vijfhonderd kilometer van Parijs en Bremen naar Rotterdam om geld in te zamelen voor projecten die het leven van mensen met kanker kunnen veraangenamen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen