Hond Fifi van baasje Leilah Petersen is de Mooiste Hond van Etten-Leur

Foto: Leilah Petersen

Hond Fifi van baasje Leilah Petersen is de winnaar van de titel ‘Mooiste Hond van Etten-Leur 2020’. Dat blijkt uit de resultaten van de vierde Mooiste Hond-verkiezing. Fifi won met 42 online stemmen van het publiek.

Etten-Leurs mooiste
Aan de Etten-Leurse verkiezingen deden zeven viervoeters mee. De andere honden haalden onder de 30 stemmen en zijn daarom niet in de ranglijst opgenomen.

Landelijke verkiezing
De honden die de meeste stemmen halen in hun gemeente worden uitgeroepen tot provinciewinnaars. Bailey uit Den Bosch kreeg meer stemmen dan de Etten-Leurse winnaar: in totaal 791. Fifi eindigde in Brabant op de 74e plek en mag daarom niet meestrijden om de landelijke titel. De landelijke winnaar wordt uiteindelijk gekozen door een deskundige jury.

Coronavirus
Door de maatregelen tegen het coronavirus vindt er dit jaar geen fysieke finale plaats. In plaats daarvan wordt aan alle provinciewinnaars gevraagd een filmpje toe te sturen dat wordt beoordeeld door de jury. Het belangrijkste beoordelingscriterium hierbij is dat de interactie tussen hond en baas goed zichtbaar is.

Winnaar van Nederland
Wie uiteindelijk de Mooiste Hond van Nederland wordt, bepaalt de jury later deze maand. Op 29 oktober weten we wie er met de titel vandoor gaat.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen