Bevolking Etten-Leur in 2020 licht gegroeid

Foto: Sandra Musters

De bevolking van Etten-Leur is dit jaar licht gegroeid. In de gemeente woonden in september 58 meer inwoners dan in januari 2020. Tot het midden van het tweede kwartaal kromp de Etten-Leurse bevolking juist, blijkt uit cijfers van het CBS.

Lichte groei
Met een relatieve groei van 0,13 procent vanaf januari tot en met september, groeide de bevolking van Etten-Leur dit jaar licht. Daarmee loopt de gemeente goed in de pas met grotere gemeenten om zich heen. Zo groeide de gemeente Breda met precies hetzelfde percentage. Andere, kleinere gemeenten groeiden echter verder door: zoals Oosterhout en Geertruidenberg.

Inhaalslag
In het eerste halfjaar bleef het aantal inwoners juist krimpen. In juni was de gemeente 29 Etten-Leurenaren armer, vergeleken met 1 januari 2020. Daarna is een inhaalslag gemaakt. De bevolking groeide vooral door mensen die verhuisden vanuit een andere gemeente. De tweede grootste oorzaak is de geboorte van 296 nieuwe Etten-Leurenaren, gevolgd door immigratie uit andere landen. Inmiddels wonen er in totaal 43.936 mensen in Etten-Leur. Een gezellige boel dus.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen