Nieuwe Nobelaer leest online voor tijdens Voorleesdagen

Foto: Nieuwe Nobelaer

De Nieuwe Nobealer organiseert tijdens de Nationale Voorleesdagen online voorleesmomenten. Van 20 tot en met 30 januari wil het cultuurcentrum ouders motiveren om thuis voor te lezen. Woensdag werden de Nationale Voorleesdagen afgetrapt met een livestream waarin Nieuwe Nobelaer-directeur Hilda Vliegentharteur en wethouder Kees van Aert voorlazen uit het prentenboek van het jaar: Coco kan het!

Livestream Voorlezen met muziek
Om de inwoners van Etten-Leur ook tijdens de Nationale Voorleesdagen te laten genieten van een interactief voorleesmoment met live muziek organiseert Nieuwe Nobelaer tweemaal een livestream. De eerste livestream, waarin directeur Vliegenthart en wethouder Van Aert voorlazen, vond vanochtend plaats. Volgende week woensdag om 11:00 uur wordt er nogmaals live voorgelezen via de Facebookpagina van het cultuurcentrum uit Coco kan het! door voorlezer Kirsten. Samen met muzikant Pieter is zij het vaste gezicht van de livestreams.

Voorlees- en to-dotips
Na afloop van het verhaal Coco kan het! kunnen ouders samen met hun kinderen aan de slag met to-dotips die Nieuwe Nobelaer op hun website heeft geplaatst. Bijvoorbeeld voor spelletjes, dans en knutselwerken. Ook staan er op deze pagina voorleestips; voor elke dag van de Nationale Voorleesdagen één.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen