Uitslaande brand rieten kap woning Achter de Molen

Foto: Maric Media

Uitslaande brand boerderijwoning in Etten-Leur. Vlammen slaan zaterdagmiddag metershoog uit het rieten dak van een huis aan de Achter de Molen in Etten-Leur. Update: inmiddels is de brand onder controle.

De brandweer is met veel materieel ter plekke om het vuur onder controle te krijgen waaronder een hoogwerker. Volgens de veiligheidsregio kan dat vanwege de rieten kap nog wel enige tijd duren. Het pand staat midden in een perceel, waardoor de kans klein lijkt dat de brand over kan slaan. Maar doordat de vlammen zo hoog zijn, houdt de brandweer een nabijgelegen pand nat om overslaand vuur te voorkomen. De rook trekt richting de A58. Rijkswaterstaat waarschuwt dat het verkeer last kan krijgen van de rook.

De bewoners waren thuis en verlieten tijdig de woning. Voor zover bekend raakte niemand gewond. Het pand is niet voortijdig geblust; de brandweer zag geen andere keus de brand gecontroleerd uit te laten branden.

Automobilisten werd gevraagd om de snelheid aan te passen. De Veiligheidsregio liet weten aan omwonenden ramen en deuren te sluiten bij rookoverlast.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen